AEP anunţă că a finalizat misiunea de control privind veniturile şi cheltuielile partidelor politice în anul 2018

AEP anunţă că a finalizat misiunea de control privind veniturile şi cheltuielile partidelor politice în anul 2018

Autoritatea Electorală Permanentă informează marţi că a finalizat misiunea de control referitoare la respectarea prevederilor legale privind veniturile şi cheltuielile înregistrate de un număr de 143 de formaţiuni politice în anul 2018, perioada verificată fiind 1 ianuarie - 31 decembrie 2018.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, misiunea de control s-a desfăşurat în perioada 6 august - 20 decembrie 2019, în conformitate cu prevederile art. 42 alin. (1) şi ale art. 44 alin. (1), (4) şi (6) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu Planul de control pe anul 2019, aprobat de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, precum şi cu notificarea misiunii de control.

"Au fost verificate un număr de 6 partide politice parlamentare care primesc subvenţie de la bugetul de stat, un număr de 101 formaţiuni politice neparlamentare care activează doar la nivel central şi 33 formaţiuni politice neparlamentare care deţin parţial organizaţii teritoriale. În urma verificărilor efectuate au fost emise rapoarte de control şi documente privind sancţionarea contravenţională a acestora", se precizează în comunicat.

Mai mult, conform sursei citate, departamentul de specialitate a realizat verificările privind documentele generate în urma alegerilor pentru Parlamentul European pentru un număr de 23 formaţiuni politice şi 7 candidaţi independenţi.

De asemenea, în activitatea desfăşurată de departamentul de specialitate au mai fost încheiate un număr de 79 documente de sancţionare privind controalele de fond ce au fost desfăşurate în anul 2018 pentru anul 2017, arată comunicatul AEP.

Rapoartele privind rezultatele tuturor controalelor efectuate au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente (www.finantarepartide.ro). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia