Aeroportul din Valencia suspendă toate zborurile, după ce pista a fost lovită de un trăznet. Furtuna care a lovit Spania a afectat și transportul feroviar

Aeroportul din Valencia suspendă toate zborurile, după ce pista a fost lovită de un trăznet. Furtuna care a lovit Spania a afectat și transportul feroviar

Aeroportul din Valencia a fost nevoit să-şi întrerupă sâmbătă activitatea din cauza unei furtuni violente, a anunţat organismul de control aerian spaniol Enaire, citat de AFP.

Aeroportul din Valencia este situat la opt kilometri de oraș Foto Shutterstock

"O furtună violentă pe aeroportul din Valencia a impus suspendarea tuturor aterizărilor şi tuturor decolărilor", a postat pe Twitter Enaire.

"Pista aeroportului din Valencia nu mai este operaţională după ce a fost lovită de un fulger. Lucrări de reparaţie vor începe cât de curând posibil", a precizat la rândul său AENA, societatea care gestionează aeroportul, pe Twitter.

Furtuna s-a abătut vineri seară pe coasta estică a acestei regiuni cu vânturi violente şi ploi torenţiale, care s-au intensificat sâmbătă dimineaţă devreme.

Cel puţin nouă zboruri care trebuia să aterizeze la Valencia au fost reorientate spre aeroporturile Alicante, Barcelona, Ibiza şi Madrid, potrivit aeroportului din Valencia.

Furtuna a afectat de asemenea traficul feroviar în regiunea Valencia, potrivit ADIF, gestionarul reţelei feroviare spaniole, precum şi mai multe linii de metrou, potrivit administraţiei din regiunea Valencia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...