Aeroportul internațional din Bruxelles va rămâne închis și miercuri

Aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, lovit marți dimineața de un atentat terorist, va rămâne închis cel puțin în ziua de miercuri, a anunțat directorul general al societății Brussels Airport, Arnaud Feist, informează AFP.

* LIVE UPDATE Atacuri teroriste la Bruxelles (FOTO-VIDEO)

Cel puțin 14 persoane au decedat marți în urma a două deflagrații produse în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem.

"Aeroportul va rămâne închis până miercuri inclusiv", se arată într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al societății Brussels Airport în care este citat directorul general Arnaud Feist. "Majoritatea activităților aeroportului sunt oprite. Încercăm să repornim anumite activități în cel mai scurt timp posibil însă cu siguranță va fi nevoie de cel puțin o zi", a adăugat Feist.

Aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, unde lucrează 20.000 de persoane, este unul din cel mai mare angajator din Belgia.

Arnaud Feist a mai spus că este prea devreme să evalueze pagubele provocate terminalului de exploziile de marți. "Deocamdată nu avem acces în zonă deoarece Parchetul efectuează ancheta. Vom vedea mâine dacă vom putea repara rapid ceea ce a fost distrus și să redemarăm un număr minim de operațiuni', a subliniat directorul general al societății care operează Aeroportul internațional din Bruxelles. "Teroriștii s-au aruncat în aer în zona de "check in" a terminalului, care este o zonă unde oricine poate intra și în care nu sunt controale de securitate. La fel ca și în majoritatea aeroporturilor din Europa aceste zone sunt unele în care accesul este liber", a subliniat Feist.

Aproximativ 23,5 milioane de pasageri tranzitează anual prin Aeroportul internațional din Bruxelles.

Două explozii au avut loc marți dimineață pe aeroportul din Bruxelles. Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 8,00 (7,00 GMT), în zona de plecări a aeroportului internațional Zaventem din Bruxelles. Tot marți dimineață, la stația de metrou Maelbeek, din apropierea instituțiilor UE, s-au produs două explozii la puțin timp după ora locală 9,00.

Conform bilanțului provizoriu, peste 30 de persoane au fost ucise și aproape 200 rănite.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend