Aeroporturi Bucureşti: O treime din zborurile de pe Otopeni au avut întârzieri în ultima săptămână

Aeroporturi Bucureşti: O treime din zborurile de pe Otopeni au avut întârzieri în ultima săptămână

Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), numărul curselor cu întârzieri a fost cu 24% mai mic decât în săptămâna anterioară.

Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizz Air (176 de zboruri), TAROM (142 de zboruri), Ryanair (125) şi Blue Air (94 de zboruri).

În intervalul 7-13 iulie 2022, doar 18 zboruri au fost anulate de către companiile aeriene, faţă de 56 în săptămâna anterioară.

În total, în intervalul 7-13 iulie, pe AIHCB au fost operate 2.323 de zboruri.

În intervalul 30 iunie - 6 iulie a.c., 957 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute pe Aeroportul Henri Coandă, iar 56 de curse au fost anulate de companiile aeriene care ar fi trebuit să le opereze, arată datele Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Companiile aeriene care au operat aceste zboruri au comunicat că întârzierile au fost generate de cauze precum rotaţia aeronavei sau a echipajului, restricţiile pe rută, lipsa echipajului (piloţi sau însoţitori de bord) sau a aeronavei, încărcarea/descărcarea obiectelor voluminoase, facilităţile de aeroport sau defecţiuni ale aeronavei. Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (264 de zboruri), TAROM (162 de zboruri), Ryanair (148) şi Blue Air (99 de zboruri)", spun reprezentanţii CNAB

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...