Aeroporturile Capitalei, în top 5 european al aeroporturilor cu cea mai mare creștere a traficului în primul trimestru

Aeroporturile Capitalei, în top 5 european al aeroporturilor cu cea mai mare creștere a traficului în primul trimestru

Cele două aeroporturi ale Capitalei, Henri Coandă și Aurel Vlaicu, au fost incluse în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primul trimestru din 2017, de către Airports Council International - Europe, informează luni Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

"La categoria aeroporturilor cu 5 — 10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 21,4% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc, după Reykjavík-Keflavik (Islanda), Kiev, Larnaca (Cipru) și Malta. Aeroportul Băneasa a ocupat primul loc, dar la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, fiind urmat de Nis (Serbia), Oradea, Mykonos (Grecia), Zadar (Croația)", se arată în comunicatul CNAB.

În primul trimestru din 2017, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri/an, clasamentul este: Moscova Sheremetyevo, Manchester, Londra Gatwick, Amsterdam și Oslo.

La categoria 10 — 25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Varșovia, Sankt Petersburg, Lisabona, Praga și Bruxelles.

CNAB a înregistrat, în primele trei luni ale anului 2017, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,6 milioane pasageri și 28.249 mișcări de aeronave (aterizări și decolări).

"Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București devansează semnificativ tendința generală înregistrată la nivel european, de 6,9%. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european, de 3%. Astfel, în primele opt luni ale anului 2016, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 8,6% față de aceeași perioadă a anului trecut", arată CNAB.

Compania Națională Aeroporturi București a fost înființată prin fuziunea dintre Compania Națională "Aeroportul Internațional Henri Coandă — București" SA și Societatea Națională "Aeroportul Internațional București Băneasa — Aurel Vlaicu" SA.

CNAB și-a început activitatea în data de 5 februarie 2010. Capitalul social înregistrat este de 143.772.150 lei. Structura acționariatului companiei este: 80% acțiuni deținute de statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, și 20% acțiuni deținute de Fondul Proprietatea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?