Afacerea rusă: Fostul director de campanie al lui Trump, inculpat pentru complot împotriva SUA

Afacerea rusă: Fostul director de campanie al lui Trump, inculpat pentru complot împotriva SUA

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, a ajuns luni la FBI după ce a fost somat să se predea autorităților federale, în cadrul anchetei asupra implicării Rusiei în campania prezidențială din Statele Unite condusă de procurorul special Robert Mueller, relatează AFP.

Un asociat al lui Paul Manafort, Rick Gates, este de asemenea vizat. Sunt primele puneri sub acuzare din ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016.

Conform New York Times, numele lui Rick Gates apare pe documentele unor firme cu sediul în Cipru prin intermediul cărora Paul Manafort ar fi primit plăți provenite din Europa de Est.

Potrivit purtătorului de cuvânt al procurorului special, Paul Manafort este vizat de 12 capete de acuzare, printre care complot împotriva SUA, spălare de bani, declarații false și nedeclararea unor conturi din străinătate. El ar putea fi prezentat justiției, a adăugat purtătorul de cuvânt, Peter Carr.

În vârstă de 68 de ani, Paul Manafort a condus campania lui Donald Trump până în august 2016, când a fost constrâns să demisioneze în special în urma unor dezvăluiri privind legăturile sale cu oligarhi ucraineni proruși.

FBI a percheziționat la sfârșitul lunii iulie una dintre reședințele sale și a confiscat documente.

Trump a respins acuzațiile privind presupuse legături cu Rusia și a calificat ancheta drept "o vânătoare de vrăjitoare". Kremlinul a negat de asemenea acuzațiile.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut