Afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut cu două cifre, în primele două luni (INS)

Afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut cu două cifre, în primele două luni (INS)

Afacerile rezultate din serviciile de piaţă prestate, în principal, întreprinderilor s-au majorat cu două cifre atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, în primele două luni din 2022 faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform statisticii oficiale, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2022, ca serie brută, cifra de afaceri a crescut cu cu 23,1%, datorită rezultatelor din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+40,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+22,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+20,9%), activităţile de transporturi (+19,7%) şi activităţile de comunicaţii (+12,8%).

De asemenea, ca serie ajustată, afacerile înregistrate în serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 22,6%, de la an la an.

Datele INS relevă faptul că, în februarie 2022 vs februarie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, s-a majorat cu 24,2%, ca urmare a activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+43,9%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+24,4%), activităţilor de transporturi (+20,4%), activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12,5%) şi din activităţile de comunicaţii (+10,6%).

În acelaşi timp, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 23,5%, în perioada analizată.

Raportat la ianuarie 2022, în a doua lună a anului în curs, cifra de afaceri din serviciile de piaţă a înregistrat un salt de 6,9%, în termeni nominali, datorită rezultatelor din activităţile de transporturi (+12,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,5%) şi activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4%). Pe de altă parte, activităţile de comunicaţii au scăzut cu 1,5%.

Totodată, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată, s-au majorat în termeni nominali cu 2,3%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...