Afganistan: Preşedintele Ghani le cere forţelor de securitate să asigure ordinea publică în Kabul

Afganistan: Preşedintele Ghani le cere forţelor de securitate să asigure ordinea publică în Kabul

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, le-a cerut duminică forţelor de securitate să garanteze ''securitatea tuturor cetăţenilor'' menţinând ordinea publică în Kabul, în timp ce talibanii sunt pe punctul de a prelua puterea, transmite AFP.

''Am ordonat forţelor de securitate să garanteze securitatea tuturor cetăţenilor. Este responsabilitatea noastră şi ne-o vom asuma în cea mai bună manieră posibil. Oricine se gândeşte să creeze haos sau să jefuiască va fi tratat cu forţă'', a declarat şeful statului afgan într-un mesaj video trimis presei.

Postul local Tolo News, citat de Kyodo, a relatat că Ghani şi liderii politici au convenit sâmbătă să desemneze o delegaţie care să negocieze cu talibanii paşii următori în procesul de tranziţie a puterii.

Acelaşi canal TV a informat că duminică fostul preşedinte Hamid Karzai s-a întâlnit cu şeful Consiliului Suprem pentru Reconcilere Naţională, Abdullah Abdullah, pentru a discuta despre trimiterea unei delegaţii în Qatar pentru negocieri cu talibanii.

Începând de săptămâna trecută, insurgenţii talibani au preluat controlul asupra unor oraşe afgane importante, precum Kandahar, Herat şi Lashkar Gah, în cele mai multe cazuri fără a întâmpina rezistenţă.

Oraşul strategic Mazar-i-Sharif, din nordul ţării, a fost capturat sâmbătă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...