Afirmaţiile Iranului privind arestarea unor spioni ai CIA sunt 'total false', spune Donald Trump

Afirmaţiile Iranului privind arestarea unor spioni ai CIA sunt 'total false', spune Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a calificat luni drept "total false" afirmaţiile Teheranului potrivit cărora o reţea de spioni iranieni a CIA a fost anihilată, relatează AFP.

"Informaţiile potrivit cărora Iranul ar fi arestat spioni ai CIA sunt total false. Nicio fărâmă de adevăr", a postat Trump pe Twitter.

"Noi minciuni şi propagandă (ca şi în cazul dronei lor doborâte) lansate de un regim religios care eşuează lamentabil şi care nu ştie ce să facă", a adăugat el.



"Economia lor e moartă şi acest lucru se va înrăutăţi", a mai scris el, într-un context de extremă tensiune între Iran şi SUA, pe fondul escaladării militare în Golf.

CIA nu a reacţionat până acum. Agenţia refuză în general să comunice public asupra arestării sau morţii agenţilor sau informatorilor săi.

Postarea pe Twitter a lui Donald Trump a provocat imediat critici din partea comunităţii de informaţii.

"Există un motiv pentru care guvernul nu comunică niciodată asupra unor astfel de informaţii", a postat pe Twitter Ned Price, fost membru al CIA şi membru al Consiliului de securitate naţională în timpul lui Barack Obama. "Data viitoare când o informaţie de această natură nu va suscita un răspuns, toată lumea va crede că este adevărată", a adăugat el.

Teheranul a anunţat luni că a arestat 17 iranieni între martie 2018 şi martie 2019, în cadrul unei operaţiuni de destructurare a unei "reţele de spioni" a CIA şi că i-a condamnat la moarte pe mai mulţi dintre aceştia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...