Agenția Mondială Antidoping (AMA) a decis amnistierea sportivilor depistați pozitiv la meldonium înainte de 1 martie

Agenția Mondială Antidoping (AMA) a decis amnistierea sportivilor depistați pozitiv la meldonium înainte de 1 martie

Agenția Mondială Antidoping (AMA) a anunțat că prezența unei cantități mai mici de un microgram de meldonium în eșantioanele recoltate sportivilor cu ocazia controalelor antidoping efectuate înainte de 1 martie este acceptabilă, informează agenția Reuters.

Meldonium este o substanță inclusă de AMA pe lista produselor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016, însă sportivii din întreaga lume au fost informați în legătură cu această decizie încă din toamna lui 2015.

Două sportive române, atleta Mirela Lavric și biatlonista Eva Tofalvi , au fost depistate pozitiv la meldonium în urma unor controale antidoping efectuate după data de 1 martie.

Tofalvi (37 ani) a fost testată în afara competiției în data de 8 martie, la Oslo, timp ce Lavric a fost depistată pozitiv cu ocazia Campionatelor Mondiale de atletism în sală de la Portland (16-20 martie).

Ministrul rus al sportului, Vitali Mutko, care a dezvăluit recent că 40 de sportivi din țara sa au fost depistați pozitiv la meldonium, printre care și cunoscuta jucătoare de tenis Maria Șarapova, a salutat decizia Agenției Mondiale Antidoping, considerând că aceasta a dat astfel dovadă de "imparțialitate și obiectivitate" în lupta împotriva dopajului.

"Ministerul rus al sportului susține și salută decizia luată de AMA deoarece arată o voință de înțelegere a situației mai degrabă decât o aplicare strictă a literei legii. Cei de la AMA sunt dispuși să analizeze cât timp este necesar pentru eliminarea meldoniumului din organismul sportivului", a precizat Mutko într-un comunicat.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale