Agenția Mondială Antidoping a suspendat provizoriu laboratorul antidoping de la București

Agenția Mondială Antidoping a suspendat provizoriu laboratorul antidoping de la București

Laboratorul antidoping de la București a fost suspendat provizoriu, din cauza unei neconformități, a anunțat, joi, Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA), citată de Reuters.

Suspendarea a început de miercuri și interzice laboratorului de la București să desfășoare orice activități antidoping, inclusiv analiza probelor de urină și sânge, a precizat forul mondial.

Sancțiunea va fi menținută pe durata procedurilor disciplinare care vor fi efectuate de către o comisie independentă, care va face o recomandare către președintele Comitetului Executiv al agenției mondiale cu privire la acreditarea laboratorului.

Pe durata suspendării, probele care nu au fost analizate de laborator vor trebui trimise la alte laboratoare acreditate, pentru ''a asigura analize de calitate și a păstra astfel'' încrederea sportivilor în acest proces și în sistemul antidoping.

Laboratorul de la București este al cincilea laborator suspendat de Agenția Mondială Antidoping după cele de la Bogota, Ciudad de Mexico, Lisabona și Paris, potrivit AFP.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

2 Foarte interesante amănunte!

3 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

4 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

5 Frământări în PSD / Dîncu, la un pas de schimbarea din funcție