Agresorii lui Mircea Oprean, arestați preventiv de Judecătoria sectorului 6

Judecătoria sectorului 6 a emis joi mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru Ion Paul Sandu și Viorel Alexandru Chivu, suspectați că l-au bătut pe Mircea Oprean, fostul ginere al lui Ceaușescu, în timp ce se afla în incinta UPB - Facultatea de Transporturi.

Polițiștii Capitalei au reținut miercuri două persoane, practicante de kickboxing, MMA și kempo, suspectate că l-au bătut pe Mircea Oprean.

Ion Paul Sandu a fost reținut pentru lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, iar Viorel Alexandru Chivu pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, complicitate la lovire sau alte violențe.

"În această dimineață, polițiști din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 6, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în București și trei mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea liniștii publice", informa DGPMB, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 18 mai, în jurul orelor 20,30, în timp ce se afla în incinta UPB — Facultatea de Transporturi, Mircea Oprean a fost lovit cu pumnii și picioarele de o persoană necunoscută de sex bărbătesc, care l-a amenințat cu un cuțit, în timp ce se afla în parcarea amenajată din spatele facultății. De asemenea, persoana vătămată a declarat că în momentul în care a încercat să se refugieze în autoturismul personal a constatat că unul dintre cauciucurile autoturismului a fost tăiat.

Oprean a declarat că îl bănuiește pe Viorel Chivu de o implicare în acest conflict pe fondul unor neînțelegeri mai vechi care au apărut între ei.

Conform polițiștilor, acțiunile violente ale celor doi împotriva lui Mircea Oprean au produs un puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât ele avut loc în incinta unei instituții publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât și de studenți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…