AHK România: Volumul schimburilor comerciale între România şi Bavaria a fost de aproape 6 miliarde de euro în 2020

AHK România: Volumul schimburilor comerciale între România şi Bavaria a fost de aproape 6 miliarde de euro în 2020

Volumul schimburilor comerciale între România şi Bavaria a fost de aproape 6 miliarde de euro în 2020, ţara noastră fiind printre primii 20 de parteneri economici ai Bavariei la nivel mondial, conform unui comunicat al AHK România transmis AGERPRES.

Potrivit organizaţiei, în primele şapte luni ale acestui an, importurile şi exporturile au atins în total valoarea de 3,9 miliarde de euro, cu 21,8% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

AHK România a organizat săptămâna aceasta o călătorie virtuală de afaceri în cadrul căreia aproximativ 20 de companii bavareze din domeniile mediu, tehnologii energetice, mobilitate, industrie 4.0 şi cercetare & dezvoltare au luat parte la această delegaţie de afaceri cu scopul de a stabili noi contacte în România, de a-şi prezenta produsele sau de a explora o nouă piaţă de export.

România şi Bavaria derulează relaţii economice strânse, bazate pe un parteneriat puternic şi care s-au dezvoltat foarte dinamic, mai ales după aderarea României la UE (2007). Acesta a fost şi contextul călătoriei virtuale de afaceri din această săptămână. Delegaţia virtuală a oferit oportunităţi reale de relaţionare.

"Am fost foarte încântat să primesc informaţii direct de la participanţii de pe piaţă, deoarece acestea constituie o bază importantă pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor de afaceri dintre Bavaria şi România. Această oportunitate nu apare prea des" a declarat Roland Weigert, Secretar de Stat în Ministerul bavarez al Economiei, Dezvoltării Regionale şi Energiei.

În cadrul celor trei workshop-uri tematice - Producţie, Industrie 4.0, Cercetare & Dezvoltare, Green Deal, Mediu şi Economie Circulară - companiile au avut ocazia să cunoască mai bine provocările şi oportunităţile pieţei româneşti. Vizitele virtuale ale companiilor au servit la consolidarea încrederii companiilor bavareze în mediul de afaceri românesc.

"În calitate de reprezentanţă a landului Bavaria în România, dorim să extindem relaţiile dintre Bavaria şi România, în special în domeniul cercetării şi dezvoltării, să încurajăm parteneriatele dintre universităţi şi companii şi să continuăm să promovăm Bavaria ca un amplasament investiţional interesant în rândul companiilor româneşti", a explicat Sebastian Metz, director general şi membru în Consiliul Director al AHK România.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este totodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”