Ăla cu elicopterașul s-a plimbat prin România ca printr-un sat fără câini!

Ăla cu elicopterașul s-a plimbat prin România ca printr-un sat fără câini!

Elicopterul de mici dimenisuni, despre care Autoritatea Aeronautică Civilă spune că a încălcat reglementările în vigoare, a alimentat, în urmă cu câteva zile, și într-o benzinărie din Vințu de Jos, județul Alba.

O fotografie cu aparatul de zbor aflat lângă o pompă de carburanți din Vințu de Jos a fost postată online chiar de reprezentanții benzinăriei.

„Azi am avut un musafir special la stația noastră de distribuție carburant de la Vințu de Jos! Fotografia e cât se poate de reală și e dovada că până și vehiculele înaripate (cu aripă rotativă) aleg combustibilul de înaltă performanță ”, au scris aceștia în postare.

Proprietarul stației, Gheorghe Iviniș, a declarat pentru alba24.ro, că elicopterul aparține unui bărbat din Germania. Acesta este turist în România și vizitează țara cu mini-elicopterul. În aparatul de zbor se mai afla încă o persoană.

Din câte se pare, pilotul a văzut pe GPS benzinăria de la Vințu de Jos și a găsit o zonă în care să aterizeze.

Pilotul a aterizat elicopterul de mici dimensiuni în apropierea stației, apoi alături de angajații benzinăriei a împins aparatul până la pompă, unde a alimentat 100 de litri de benzină 98.

Următoarea aterizare a avut loc la Curtea de Argeș, unde a alimentat din nou.

Autoritatea Aeronautică Civilă susține că elicopterul poate să aterizeze pe aerodromuri certificate sau în anumite excepții (care nu ar fi fost îndeplinite în acest caz) și a transmis că a sesizat Federal Aviation Administration din SUA, în calitate de stat de înmatriculare al aeronavei în cauză, precum și Autoritatea Luftfahrt-Bundesamt, în calitate de stat al operatorului aerian.

Pilotul care a survolat România și a ajuns la Curtea de Argeș e un german pe numele Paul Kling. Elicopterul era înmatriculat în Statele Unite.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a dat joi seara un comunicat în care spune că pilotul a încălcat mai multe legi ale României și a sesizat administrația aeronautică din SUA, având în vedere că elicopterul e înmatriculat acolo, precum și administrația similară germană.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?