Alain Delon a fost plasat sub „tutelă consolidată”

Alain Delon a fost plasat sub „tutelă consolidată”

Alain Delon, un monstru sacru al cinematografiei franceze, în vârstă de 88 de ani şi grav bolnav, a fost plasat sub „tutelă consolidată" de un judecător de la un tribunal specializat în litigii care privesc protecţia persoanelor, a dezvăluit o sursă familiarizată cu acest dosar.

Alain Delon FOTO: EPA EFE

Actorul francez fusese plasat sub protecţie juridică încă din ianuarie, când a fost desemnat un reprezentant legal „pentru îngrijirea sa medicală". Acea măsură a fost „transformată joi într-o tutelă consolidată”, potrivit sursei menţionate, scrie Agerpres.

„Acest lucru înseamnă că el nu mai are libertatea totală de a-şi gestiona bunurile şi deciziile pe care le-ar putea lua şi permite gestionarea unor aspecte medicale care îl privesc”, a adăugat aceeaşi sursă.

Sub tutelă consolidată, tutorele gestionează contul bancar al persoanei protejate şi controlează cheltuielile acesteia, potrivit site-ului service-public.fr.

De la începutul lunii ianuarie, cei trei copii ai starului duc un război fratricid, prin intermediul presei şi al instanţelor de judecată, fiecare jurând să îl protejeze pe legendarul actor francez, a cărui stare de sănătate a intrat în declin după un accident vascular cerebral suferit în 2019.

Fiii săi, Anthony, în vârstă de 59 de ani, şi Alain-Fabien, în vârstă de 29 de ani, consideră că actorul este manipulat de sora lor, Anouchka, în vârstă de 33 de ani, care le-ar fi ascuns starea de sănătate a tatălui lor şi ar dori să îl transfere în Elveţia.

Cel mai recent episod din cadrul acestor neînţelegeri: Anouchka Delon i-a dat în judecată pe cei doi fraţi ai săi pentru încălcarea vieţii private după difuzarea înregistrării unei conversaţii dintre ea şi tatăl ei. P rocesul urmează să aibă loc în aprilie 2025 la Paris.

Filmul „În plin soare” (1960), regizat de René Clément, l-a făcut cunoscut publicului larg pe Alain Delon, care s-a remarcat apoi şi în producţiile cinematografice „Rocco şi fraţii săi” (1960) şi „Ghepardul” (1963), ale regizorului italian Luchino Visconti, şi în lungmetrajul „Piscina” (1969), regizat de Jacques Deray.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat