ALARMĂ! Dragnea încearcă omorârea dosarului privind violențele din 10 august! Forțează preluarea dosarului de către DIICOT! Amănunte INCENDIARE!

ALARMĂ! Dragnea încearcă omorârea dosarului privind violențele din 10 august! Forțează preluarea dosarului de către DIICOT! Amănunte INCENDIARE!

ALARMĂ! Dragnea încearcă omorârea dosarului privind violențele din 10 august! Forțează preluarea dosarului de către DIICOT! „Se încearcă preluarea la DIICOT a dosarului violențelor din 10 august de la Parchetul Militar și de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, prin sesizarea presupusei finanțări externe a protestelor de stradă din 10 august”, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare. Aceasta ar putea fi una dintre marile mize ale scandalului declanșat luni seara de Antena 3 și Luju.ro, care au care au prezentat presupuse dovezi că mitingul diasporei ar fi fost finanțat din străinătate și ar fi avut o organizare paramilitară.

Marți dimineața, PSD a cerut instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile ”de o gravitate excepțională”. Potrivit surselor G4Media.ro , dacă DIICOT va deschide un dosar, va putea solicita preluarea dosarelor de la Parchetul Militar (violențele comise de jandarmi) și de la PTB (violențele comise împotriva jandarmilor) pe motiv că dosarul ar trebui soluționat unitar.

Amintim că din 23 iulie DIICOT are un nou șef, procurorul Felix Bănilă de la Bacău, propus de ministrul justiției Tudorel Toader.

Pe de altă parte, surse din poliție au declarat pentru  G4Media.ro că se încercă zădărnicirea anchetei în dosarul violențelor comise împotriva jandarmilor. De acest dosar se ocupă Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Aici, miza ar fi să nu se ajungă la cei care au plătit galeriile și grupările interlope aduse în Piața Victoriei și care sunt suspectate că au provocat violențele din 10 august, la comanda unor lideri PSD.

Potrivit unor surse  G4Media.ro din IGP, Carmen Dan speră să controleze ancheta prin Radu Gavriș, fostul șef de la omoruri, numit recent prim adjunct al Poliției Capitalei. Foștii subalterni ai lui Gavriș, polițiștii de la omoruri, sunt cei care realizează ancehta în teren în dosarul violențelor de la mitingul din 10 august.

Potrivit surselor G4Media.ro, Gavriș are contacte bune în rândul procurorilor și este bun prieten cu Vili Apreotesei, prim adjunct la Inspectoratul General al Poliției. Vili Apreotesei ar fi unul dintre oamenii de încredere ai ministrului de interne, Carmen Dan. Potrivit surselor G4Media.ro, ministrul de interne i-ar fi promis lui Gavriș că-l va propune chestor (general).

”Dacă se ajunge la grupările care au acționat în Piața Victoriei, se află cine i-a plătit și atunci lucrurile se complică. Erau mulți și bine organizați”, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

G4Media.ro a dezvăluit chiar în timpul protestelor din 10 august că persoanele care provoacă violențe în Piața Victoriei sunt, cei mai mulți, ultrași din galeriile de fotbal mobilizate de PSD, în special de primarii de sectoare.

Antena 3 a anunțat pe surse încă din jurul orei 17.30 că galeriile de fotbal se îndreaptă spre Piața Victoriei.

”Am recunoscut in grupul de Ultrasi , pe cei din galeria lui Dinamo – trimisi de fratii Negoita (primar sect 3 si actionar la Dinamo)”, a declarat un martor ocular pentru G4Media.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro