ALARMĂ! Tăriceanu, ATACURI ȘOCANTE la adresa PROCURORILOR! Declarații fără precedent! VIDEO

Tăriceanu a lansat acum câteva minute acuzații și atacuri fără nicio limită de bun-simț și care sfidează realitatea la adresa procurorilor! A vorbit despre „puterea ocultă” care conduce în mod ilegitim statul și i-a luat apărarea ministrului ALDE cercetat de procurorii DNA spunând că nu el a organizat concursul și că este o nouă tentativă de a ponegri Parlamentul!

Declarațiile lui Tăriceanu au pornit de la întrebarea despre discuția dintre el și ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a fost vineri dimineaţă la o discuţie în biroul preşedintelui Senatului.

„(...) Sunt lucruri mai grave decât ne imaginam că există în justiția română. De fapt, avem un stat care nu poate fi în niciun fel privit ca stat de drept, ci un stat în care relații oculte de putere au funcționat și au pus între paranteze puterea legitimă, puterea democratică și votul cetățenilor. Modificările pe care le propune ministrul Justiției sunt menite a consolida justiția, a consolida statutul magistraților și cred c[ ele trebuie discutate cu argumente. (.,..) Cred că această dezbatere, care există în momentul de față în spațiul public, este extrem de utilă. Pe lângă dezbatere, ceea ce văd, văd încercări disperate a celor care au acaparat pârghiile de putere în mod nelegitim de a-și păstra pozițiile. Și cu acest lucru nu pot fi de acord și nu vom fi de acord, dar sigur că în momentul de față datoria noastră este să observăm ce se întâmplă în spațiul public, să luăm notă. (...) Acest moment este un moment al adevărului, în care mulți își devoalează pozițiile și rolul nefast pe care l-au jucat în societatea românească”, a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Călin Popescu Tăriceanu a sărit în apărarea lui Viorel Ilie și a lansat un atac la adresa Direcției Naționale Anticorupție, înainte ca parlamentarii să discute despre solicitarea DNA de a încuviința urmărirea penală a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul.

Tehnica pe care au folosit-o în trecut, au folosit-o și acum. Scoateți repede un dosar ca să luăm presiunea de pe noi. Și așa l-au agățat pe ministru, pentru că nu se ocupă ministrul de organizarea concursului. Nu cred ca este o chestiune politică, este o încercare de a pune din nou Parlamentul într-o lumină defavorabilă. Vom vedea cum vom vota în acestă privință. Există un principiu pe care ar trebui să-l respectăm toți: prezumția de nevinovăție., a spus Călin Popescu Tăriceanu.

 Pe 25 august, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

2 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

5 Refuzata, cu ceas de 20 de mii de euro! Spune drept, nebunatico, ai pus și tu botul la borcanul cu miere?

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!