ALARMĂ Dovada că NU mai au bani! Încep să ÎNCHIDĂ școli și grădinițe! Urmează spitalele și apoi România, nenorociților?

ALARMĂ Dovada că NU mai au bani! Încep să ÎNCHIDĂ școli și grădinițe! Urmează spitalele și apoi România, nenorociților?

ALARMĂ Dovada că NU mai au bani! Încep să ÎNCHIDĂ școli și grădinițe! Urmează spitalele și apoi România, nenorociților? 9 unități de învățământ din județul Satu Mare vor fi închise din cauza lipsei copiilor, a anunțat șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, instituție subordonată Ministerului Educației, citat de ziarul local Informația Zilei .

Conform Edupedu.ro , printre unitățile de învățământ închise se numără și școala din localitatea Petrești, care tocmai a fost reabilitată complet în 2011 cu fonduri europene. Așadar, cetățenii UE au plătit 4,2 milioane de lei pentru renovarea unei clădiri care va zace goală, deși proiectul a cuprins până și instalarea unui lift, plus dotarea cu calculatoare, laptopuri, imprimante și videoproiectoare.

Conform informaţiilor furnizate de inspectorul general Călin Durla, unitățile școlare închise sunt Grădiniţa cu Program Normal (GPN) din Medieş Râturi, școala din Domăneşti, școlile din Vezendiu, Racşa Vii, Crucişor, Coca, Lechinţa și Valea Seacă.

În toate aceste cazuri, copiii de vârstă școlară vor fi mutați la alte școli, urmând să facă naveta.

În ceea ce priveşte situaţia cadrelor didactice din aceste unităţi de învăţământ, Călin Durla spune că nu sunt foarte mulţi profesori afectaţi deoarece în structurile respective numărul de cadre titulare este redus, potrivit Informația Zilei.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro