ALARMĂ Ion Popa, promovat de Rodica Stănoiu la Ministerul Justiției în 2002, a fost numit de PSD secretar de stat!

ALARMĂ Ion Popa, promovat de Rodica Stănoiu la Ministerul Justiției în 2002, a fost numit de PSD secretar de stat!

ALARMĂ Ion Popa, promovat de Rodica Stănoiu la Ministerul Justiției în 2002, a fost numit de PSD secretar de stat! Popa, un critic dur al întâlnirilor dintre magistrații români și ambasadorii străini.
Judecătorul Ion Popa a fost numit miercuri de premierul Viorica Dăncilă secretar de stat în Ministerul Justiției, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Ion Popa a mai fost promovat în Ministerul Justiției în 2002 de Rodica Stănoiu. În 2014, Ion Popa a avut o ieșire dură la adresa magistraților care se întâlnesc cu diplomații străini.

Potrivit informațiilor G4Media.ro , Ion Popa a fost impus de PSD în guvern, nu a fost alegerea ministrului interimar, Ana Birchall.

Pe atunci judecător la Curtea de Apel București, Ion Popa a publicat în 2014 un studiu care îi critica pe magistrații români care se întâlnesc cu diplomații străini și care constata ”reticenţa şi ostilitatea faţă de politicul român, în opoziţie cu promptitudinea şi deschiderea excesivă chiar, faţă de politicul străin diplomatic din România”.

”În contextul acestor ultime texte, întâlnirile „fireşti” dintre oficialii români din sistemul de justiţie şi includem aici şi pe judecători şi procurori ut singuli, pe de o parte şi reprezentanţii misiunilor diplomatice străine pe de altă parte, capătă o cu totul altă conotaţie. Aşa cum am arătat în supra, în cadrul acestor întâlniri, conform chiar spuselor oficialilor români se discută „aspecte legate de funcţionalitatea şi independenţa sistemului judiciar”,sunt formulate doleanţe de către „tinerii judecători”, sunt expuse aspecte de la întruniri privind justiţia română ale oficialilor români, inclusiv ale preşedintelui României, sunt relatate aspecte reieşite din dosarele unor foste servicii secrete româneşti (S.I.P.A.), etc. În opinia noastră, pornind şi de la temele abordate, astfel de întâlniri nu pot fi calificate ca având un caracter privat, pentru că subiectele discutate nu se referă la trasee turistice, jocul de golf ori membrii de familie, ci vizează aspecte foarte concrete ale organizării şi funcţionării sistemului judiciar al Statului Român, aspecte care reprezintă probleme interne ale Statului Român şi care, cu o singură excepţie, sunt de competenţa exclusivă a autorităţilor române”, mai scria judecătorul Popa în studiul citat.

Biografia profesională a lui Ion Popa (sursa: Juridice.ro):

1989-1990: judecător stagiar, Judecătoria Buftea, Sectorul Agricol Ilfov;
1990-1994: judecător definitiv, Judecătoria Buftea, Sectorul Agricol Ilfov;
1994-1996: judecător Tribunalul Bucureşti;
1996-2001: preşedinte Judecătoria Buftea, Sectorul Agricol Ilfov;
2001-2002: inspector general judecătoresc în cadrul Inspecţiei Generale din Ministerului Justiţiei;
2002-2004: director Direcţia Organizare Judiciară, resurse umane şi statistică judiciară din Ministerului Justiţiei;
2005: secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii;
mai 2005-2016: judecător Curtea de apel Bucureşti.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…