ALARMĂ Presiuni la Curtea Supremă! Inspecția Judiciară PSD îi verifică pe judecătorii care au respins recursurile în cazul Kovesi!

ALARMĂ Presiuni la Curtea Supremă! Inspecția Judiciară PSD îi verifică pe judecătorii care au respins recursurile în cazul Kovesi!

ALARMĂ Presiuni la Curtea Supremă! Inspecția Judiciară PSD îi verifică pe judecătorii care au respins recursurile în cazul Kovesi! Inspectia Judiciara face verificari prealabile la Inalta Curte, in cazul celor doua completuri de 5 judecatori care au respins recursurile in cazul celor doua actiuni disciplinare deschise impotriva fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi, au declarat surse judiciare pentru  Ziare.com .

Laura Codruta Kovesi a castigat pe 25 martie doua procese impotriva Inspectiei Judiciare. Dosarele erau pe rolul completurilor de 5 judecatori. Era vorba de recursuri declarate de Inspectia Judiciara impotriva unor decizii ale Sectiei pentru procurori din CSM care respinsesera actiunile disciplinare.

Verdictul instantelor: Fosta sefa a DNA nu a savarsit abateri disciplinare.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca Inspectia Judiciara face verificari cu privire la modul de constituire a completurilor de 5 judecatori si daca s-au facut recuzari in aceste cazuri.

Asta in contextul in care in aceste cazuri nu s-au facut recuzari, Inspectia Judiciara nu a cerut probe si nu a avut solicitari suplimentare.

"Practic, in timpul procesului Inspectia Judiciara nu a cerut nimic. Vor sa puna presiune pe judecatorii de la Inalta Curte", explica surse judiciare pentru Ziare.com.

UPDATE Potrivit unor surse din sistem, Inspectia Judiciara a trimis la inceputul acestei saptamani o adresa la Inalta Curte in care cerea informatiile despre completurile de judecata din aceste procese.

"Adresa este similara cu cea in care Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie cerea detalii despre completurile specializate", explica sursele citate.

La solicitarea Ziare.com, Inspectia Judiciara ne-a informat ca nu exista nicio "lucrare" in acest caz. Insa precizarea IJ ca nu exista nicio lucrare nu exclude existenta acelei adrese trimise la ICCJ.

Am solicitat un punct de vedere de la Inspectia Judiciara in acest caz, iar in momentul in care-l vom primi il vom publica.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”