ALARMĂ Rusia își face partid în România! Fondatorul, fost colonel SRI condamnat în primă instanță pentru corupție, vrea ieșirea din UE

ALARMĂ Rusia își face partid în România! Fondatorul, fost colonel SRI condamnat în primă instanță pentru corupție, vrea ieșirea din UE

ALARMĂ Rusia își face partid în România! Fondatorul, fost colonel SRI condamnat în primă instanță pentru corupție, vrea ieșirea din UE. Doi dintre oamenii promovați intens de propaganda oficială a Rusiei își fac partid ”patriotic”.

Fostul colonel SRI Dan Dragomir, condamnat în primă instanță într-un dosar de corupție, a anunțat duminică pe contul său de Facebook că va înființa un partid ”patriotic”, care va urmări ”afirmarea voinței suverane a intereselor românilor în UE”. Alături de Dragomir, care a fost reținut în 2016 în dosarul Black Cube, printre fondatori se mai numără și avocatul Dan Chitic – ambii fiind promovați intens de organul oficial de propagandă al Rusiei, site-ul Sputnik.

Daniel Dragomir, fost colonel SRI condamnat în primă instanță pentru corupție, este inițiatorul ideii Roexit – ieșirea României din UE. El are peste 160 de articole dedicate în Sputnik. Printre apelativele folosite de propaganda rusă la adresa lui se numără ”intelectual independent”, ”vedeta dezbaterii”, ”omul care a avut curaj să devoaleze combinaţiile statului paralel”. Ideea Roexit a fost promovată intens de Sputnik, la fel cum s-a întâmplat și pe Antena 3 sau România TV, unde Dragomir e invitat frecvent.

Și avocatul Dan Chitic este promovat intens de Sputnik, 40 de articole avându-l ca protagonist.

Ceilalți doi fondatori ai partidului sunt Aurelian Popa și Lucian Dumitrașcu, potrivit postării lui Daniel Dragomir.

El își numește partidul o ”mișcare național-patriotică”, iar pe blog arată că partidul are ca obiective principale ”distrugerea statului paralel și tragerea la răspundere a tuturor celor care au comis abuzuri împotriva românilor”, precum și ”respectarea voinței cetățenilor în fața oricăror influențe ale cercurilor de interese din țară și din exterior”.

În octombrie 2018, Dragomir, care este cultivat de PSD, prin invitarea la Comisia de control a SRI din Parlament, a lansat propunerea ROEXIT după audierile din Comisia de justiție a Parlamentului European.

Dragomir a lansat luni atacul la adresa Uniunii Europene folosind marile teme puse în dezbatere de penali și trompetele lor mediatice în ultimii ani: România trebuie să fie un stat suveran, marile corporații străine ne fură resursele și nu plătesc taxele, e dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție, plătim UE mai mult decât primim prin fondurile europene.

Propaganda lui Daniel Dragomir seamănă izbitor cu cea folosită de alte mișcări anti-europene, precum tabăra Brexit sau mișcările extremiste din Franța, Germania, Olanda sau Italia.

Dragomir a început o campanie dezlănțuită la adresa DNA și a luptei anticorupție din momentul în care a fost reținut, apoi trimis în judecată și condamnat în primul său dosar. Daniel Dragomir a fost condamnat în decembrie 2016 de Tribunalul București la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii. În același dosar, Marinela Zoica Dragomir, soția lui Daniel Dragomir, a fost condamnată tot la un an de închisoare cu suspendare. Cei doi au făcut apel.


Foto: Daniel Dragomir (stânga) și Dan Chitic (dreapta). Sursa: Contul personal de Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...