Alba: Dosarul exploziei unui proiectil, soldate cu un mort şi un rănit, declinat către Parchetul Militar Timişoara

Alba: Dosarul exploziei unui proiectil, soldate cu un mort şi un rănit, declinat către Parchetul Militar Timişoara

Dosarul privind explozia soldată, săptămâna trecută, cu moartea unui muncitor şi rănirea altuia, după ce unul dintre aceştia a încercat să taie un proiectil ce ar fi trebuit să fie dezafectat, a fost declinat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba către Parchetul Militar Timişoara, respectiv către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Octavia Guş, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că s-a decis declinarea competenţei de soluţionare către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara, în ceea ce priveşte aspectul nerespectării regimului materiilor explozive. Totodată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş urmează să efectueze cercetările în ceea ce priveşte infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Un bărbat de 43 de ani şi-a pierdut viaţa, iar un altul de 52 de ani a fost rănit de schije, într-o explozie produsă marţea trecută în Pianu de Jos. Ambele victime proveneau din Hunedoara şi lucrau fără forme legale pentru o firmă de colectare fier vechi.

Proiectilele care se află în incinta firmei de colectare de deşeuri vechi ar fi trebuit, potrivit documentelor de însoţire, să fie dezamorsate, fără niciun fel de rest de substanţă explozibilă în interior. Anchetatorii vor trebui să afle exact de la ce unitate militară provine proiectilul care a explodat, muniţia de acest gen având numere de identificare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

3 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital