Alba: Focar de infectare cu COVID-19, la APIA

Alba: Focar de infectare cu COVID-19, la APIA

Şase angajaţi ai APIA Alba au fost depistaţi cu noul coronavirus, doi dintre ei în zilele trecute, iar patru în urma testării contacţilor direcţi.

În cea mai recentă raportare a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în Alba au fost anunţate 44 de noi cazuri, dintr-un total de 908 teste efectuate într-o singură zi.

"Numărul crescut de cazuri depistate în ultimele 24 de ore este determinat de testarea masivă a contacţilor direcţi ai cazurilor pozitive identificate anterior şi trebuie interpretat în contextul creşterii aproape constante a numărului de cazuri din ultima perioadă, ca urmare a unei răspândiri comunitare accentuate a virusului. Astfel, existând mai multe cazuri evident că există şi mai mulţi contacţi (suspecţi), stabilindu-se că fiecare pozitiv are cel puţin un contact (membru de familie sau apropiat). Scopul DSP Alba este în continuare de a testa cât mai mult (joi au fost efectuate peste 900 de teste), pentru a depista şi izola pozitivii şi astfel a limita, pe cât posibil, răspândirea virusului. Raportat la numărul de teste, procentul de pozitivi a fost ieri de 4,8%", au transmis reprezentanţii DSP Alba.

Potrivit unor surse, un nou focar a fost depistat în Alba în rândul angajaţilor APIA, unde, în total, au fost constatate 6 cazuri de infectare cu COVID-19.

Din cele 64 de persoane indicate pentru testare de către conducerea instituţiei, doar 13 au acceptat să se testeze.

În total, de la începutul pandemiei, în judeţul Alba au fost înregistrate 1.655 de cazuri. Un număr de 1.164 de persoane au fost declarate vindecate, iar 64 au decedat. Cazurile active erau vineri în număr de 427. Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 75.153. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...