Alba: Intervenţia pentru lichidarea focarelor de incendiu existente pe locul fostei fabrici de condimente continuă

Pompierii din Alba continuă şi luni acţiunile de lichidare a focarelor de incendiu existente pe amplasamentul fostei fabrici de condimente din Alba Iulia, mistuită sâmbătă dimineaţa de flăcări.

La 55 de ore de la declanşarea incendiului, pe amplasament acţionează 32 de pompieri, cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, precum şi o autoscară.

"Pentru alimentarea autospecialelor sunt folosite patru motopompe, cu ajutorul cărora se ia apă din Ampoi, râu aflat în imediata apropiere. De asemenea, la faţa locului se află şi Containerul de căutare-salvare pentru facilitarea accesului în caz de nevoie spre focarele existente", a menţionat prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea.

După ce sâmbătă au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului peste 80 de pompieri din patru judeţe - Alba, Cluj, Hunedoara şi Sibiu, în nopţile de sâmbătă spre duminică şi duminică spre luni, respectiv în ziua de duminică, au acţionat câte 30 de subofiţeri şi ofiţeri ai ISU Alba.

Fabrica, cea mai mare cu acest profil din România şi una din cele mai importante din Europa de Est, la care lucrau aproape 300 de angajaţi, a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului francez Solina.

Conducerea Solina România a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, că va face toate eforturile necesare pentru a le asigura angajaţilor "continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului".

"Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România. În perioada imediat următoare, activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situaţiei din România", se mai precizează în comunicatul citat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

5 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?