Alba: Intervenţia pentru lichidarea focarelor de incendiu existente pe locul fostei fabrici de condimente continuă

Alba: Intervenţia pentru lichidarea focarelor de incendiu existente pe locul fostei fabrici de condimente continuă

Pompierii din Alba continuă şi luni acţiunile de lichidare a focarelor de incendiu existente pe amplasamentul fostei fabrici de condimente din Alba Iulia, mistuită sâmbătă dimineaţa de flăcări.

La 55 de ore de la declanşarea incendiului, pe amplasament acţionează 32 de pompieri, cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, precum şi o autoscară.

"Pentru alimentarea autospecialelor sunt folosite patru motopompe, cu ajutorul cărora se ia apă din Ampoi, râu aflat în imediata apropiere. De asemenea, la faţa locului se află şi Containerul de căutare-salvare pentru facilitarea accesului în caz de nevoie spre focarele existente", a menţionat prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea.

După ce sâmbătă au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului peste 80 de pompieri din patru judeţe - Alba, Cluj, Hunedoara şi Sibiu, în nopţile de sâmbătă spre duminică şi duminică spre luni, respectiv în ziua de duminică, au acţionat câte 30 de subofiţeri şi ofiţeri ai ISU Alba.

Fabrica, cea mai mare cu acest profil din România şi una din cele mai importante din Europa de Est, la care lucrau aproape 300 de angajaţi, a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului francez Solina.

Conducerea Solina România a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, că va face toate eforturile necesare pentru a le asigura angajaţilor "continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului".

"Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România. În perioada imediat următoare, activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situaţiei din România", se mai precizează în comunicatul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...