Alba: Peste 7.000 de locuințe din Munții Sebeșului, Apuseni și Valea Secașelor, fără curent electric

Alba: Peste 7.000 de locuințe din Munții Sebeșului, Apuseni și Valea Secașelor, fără curent electric

Mii de locuințe din Apuseni, Munții Sebeșului și Valea Secașelor, inclusiv din mediul urban, sunt nealimentate cu energie electrică după ce vântul puternic a afectat, duminică, mai multe linii de înaltă și medie tensiune.

Un număr de 7.093 de abonați sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Sucursalei Alba a Electrica Distribuție Transilvania Sud, Bogdan Medrea.

El a menționat că sunt probleme în furnizarea cu energie electrică în orașul Cîmpeni, inclusiv cătunele aparținătoare, și în comunele Albac, Avram Iancu, Horea, Gîrda, Poiana Vadului, Vadu Moților și Vidra. Aici au fost afectate liniile de medie tensiune, cel mai probabil din cauza copacilor doborâți de vijelie.

O avarie apărută la o linie de înaltă tensiune a lăsat fără curent electric o suburbie a municipiului Sebeș și comunele Șugag, Săsciori, Vințu de Jos, Șpring, Cîlnic, Cut, Cunța, Gîrbova, Berghin, Daia Română, situate în Munții Sebeșului, respectiv pe Valea Secașelor.

Echipele de intervenție încearcă să remedieze defecțiunea apărută în furnizarea cu energie electrică, a subliniat Medrea. El a precizat că până la orele 13,00 s-a reușit realimentarea în Petrești — Sebeș, o parte a comunei Vințu de Jos și parțial în orașul Cîmpeni.

De asemenea, unii dintre turiștii cazați în pensiunile din Poarta Raiului, în Munții Sebeșului, afectate și de lipsa curentului electric, au reclamat și faptul că drumul județean, unul de pământ, care face legătura cu DN 67C — Transalpina nu a fost deszăpezit.

Județul Alba se află până duminică seara sub atenționare de cod galben de intensificări ale vântului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?