Alba: Pilotul şi copilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Constanţa erau absolvenţi ai Colegiului Militar "Mihai Viteazul"

Alba: Pilotul şi copilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Constanţa erau absolvenţi ai Colegiului Militar "Mihai Viteazul"

Pilotul şi copilotul elicopterului IAR 330-Puma care s-a prăbuşit miercuri seara în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, erau absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, unitate în care joi a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă de comemorare pentru cei opt militari căzuţi la datorie.

"Suntem profund îndureraţi de vestea că doi dintre absolvenţii noştri şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică de miercuri, 2 martie, în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma.
Locotenent-comandor Florin Bogdan, pilot, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Colegiul Naţional Militar 'Mihai Viteazul' Alba Iulia în anul 1999. (...). Locotenent Sorin Pătraşcu, copilot, în vârstă de 27 de ani, a absolvit colegiul nostru în anul 2013 (...) Alături de absolvenţii noştri şi-au pierdut viaţa şi ceilalţi trei membri ai echipajului, dar şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române", au transmis, pe pagina de facebook a unităţii, reprezentanţii Colegiului Naţional Militar Mihai Viteazul" Alba Iulia.



În Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia a fost organizată joi dimineaţa o ceremonie militară şi religioasă de comemorare pentru militarii căzuţi la datorie. Astfel de ceremonii au loc joi în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional.

"Suntem alături de familiile îndoliate şi transmitem condoleanţe. Dumnezeu să-i odihnească în pace", au mai transmis reprezentanţii colegiului.

Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar apoi a dispărut de pe radar. Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare - salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20,44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 kilometri de aerodrom. În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române. Şi pilotul avionului şi-a pierdut viaţa. AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: Colegiul Național Militar " Mihai Viteazul" Alba Iulia/facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...