Alba: Şase persoane, reţinute; ar fi sustras peste 1.900 metri cubi material lemnos din fondul forestier naţional

Alba: Şase persoane, reţinute; ar fi sustras peste 1.900 metri cubi material lemnos din fondul forestier naţional

Şase persoane au fost reţinute de poliţiştii din Alba, fiind bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori după ce ar fi sustras din fondul forestier naţional peste 1.900 de metri cubi de material lemnos.

Totodată, a fost aplicat sechestru pe patru terenuri şi un autoturism de lux.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de şase persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 60 de ani, care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare şi complicitate la ultimele două infracţiuni.

"Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 - 2020, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional. Pentru a da o aparenţă de legalitate tăierilor de material lemnos efectuate, reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire între punctele de lucru ale societăţii, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate", se menţionează în comunicatul IPJ Alba.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat spre diverse societăţi comerciale şi persoane fizice.

Poliţiştii au efectuat, marţi, 18 percheziţii (7 în Alba, 6 în Vâlcea, 4 în Sibiu şi una în Gorj) la sediile a două societăţi comerciale şi la punctele de lucru ale acestora, dar şi la domiciliile persoanelor vizate de anchetă, de unde au ridicat documente contabile şi înscrisuri legate de activităţile comerciale.

La două dintre locaţiile percheziţionate au fost identificate cantităţi însemnate de material lemnos, a căror inventariere este în curs de desfăşurare.

De asemenea, poliţiştii au aplicat sechestru asiguratoriu asupra unui autoturism de lux şi asupra a patru terenuri, în vederea recuperării prejudiciului, care a fost estimat la 571.061 de lei.

La sediul IPJ Alba au fost conduse şi audiate 16 persoane.

Cele şase persoane reţinute vor fi prezentate în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat