Alba: Somn de 1,2 metri capturat ilegal, eliberat de jandarmi în râul Mureş

Jandarmii din Aiud au eliberat în mediul său natural un somn de 1,2 metri, prins ilegal prin metoda "greblare" din râul Mureş de către un bărbat, pe numele acestuia fiind întocmite acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, a informat marţi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba.

Potrivit sursei citate, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Aiud, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat marţi în zona localităţii Gâmbaş o persoană ce se afla în râul Mureş, în apropiere de mal, încercând să scoată captura tocmai prinsă, respectiv un somn de 1,2 metri.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Aiud, prinsese peştele prin metoda "greblare", iar împreună cu acesta se mai afla încă o persoană, de 38 de ani.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit ustensile de pescuit, dintre care un cârlig ajutător confecţionat artizanal.

"Având în vedere că 'pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare' constituie infracţiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală", menţionează IJJ Alba.

Potrivit sursei citate, captura a fost eliberată în mediul său natural, iar uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării. AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

5 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…