Alba: Somn de 1,2 metri capturat ilegal, eliberat de jandarmi în râul Mureş

Jandarmii din Aiud au eliberat în mediul său natural un somn de 1,2 metri, prins ilegal prin metoda "greblare" din râul Mureş de către un bărbat, pe numele acestuia fiind întocmite acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, a informat marţi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba.

Potrivit sursei citate, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Aiud, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat marţi în zona localităţii Gâmbaş o persoană ce se afla în râul Mureş, în apropiere de mal, încercând să scoată captura tocmai prinsă, respectiv un somn de 1,2 metri.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Aiud, prinsese peştele prin metoda "greblare", iar împreună cu acesta se mai afla încă o persoană, de 38 de ani.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit ustensile de pescuit, dintre care un cârlig ajutător confecţionat artizanal.

"Având în vedere că 'pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare' constituie infracţiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală", menţionează IJJ Alba.

Potrivit sursei citate, captura a fost eliberată în mediul său natural, iar uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării. AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia