Alba: Trei turişti din Ungaria rătăciţi pe Piatra Secuiului, la Rimetea, recuperaţi de salvamontişti

Alba: Trei turişti din Ungaria rătăciţi pe Piatra Secuiului, la Rimetea, recuperaţi de salvamontişti

Trei turişti din Ungaria care s-au rătăcit pe Piatra Secuiului, prezentând o stare de epuizare fizică, au fost recuperaţi în noaptea de miercuri spre joi de salvamontiştii din Alba.

"Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba a intervenit în zona Rimetea - Piatra Secuiului, pentru salvarea şi evacuarea a trei persoane adulte din Ungaria, epuizate, care s-au abătut de la traseul marcat şi au ajuns într-o zonă greu accesibilă", a anunţat Claudiu Costea din cadrul Salvamont Alba.

El a menţionat că cei trei, doi bărbaţi şi o femeie, au fost preluaţi de către UPU Aiud.

Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat.

În mai, o turistă de 50 de ani, din Ungaria, şi-a pierdut viaţa în timp ce se afla pe Piatra Secuiului, după ce i s-a făcut rău. În această vară, alte două turiste, tot din Ungaria, au avut probleme medicale în timp ce străbăteau Piatra Secuiului, fiind salvate de salvamontişti.

Mii de persoane din Ungaria vizitează anual zona Rimetea, comuna fiind una cu populaţie preponderent maghiară. AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...