ALDE anunţă că nu e de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază la rectificarea bugetară

ALDE anunţă că nu e de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază la rectificarea bugetară

ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi cu reducerea sumelor de la ministere de bază - transporturi, educaţie sau sănătate, informează formaţiunea politică în urma şedinţei coaliţiei de guvernare.

"În cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare din această dimineaţă, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe, Orlando Teodorovici, propunerea de rectificare bugetară pentru acest an. Preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum Ministerul Transporturilor, Ministerul Educaţiei sau Ministerul Sănătăţii. De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii", se arată într-un comunicat al ALDE transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestor discuţii, ALDE a propus, în vederea creşterii veniturilor bugetare, următoarele măsuri: îmbunătăţirea colectării veniturilor şi întreprinderea de măsuri de diminuare a evaziunii fiscale; reducerea cheltuielilor neeconomicoase cu aparatul administrativ supradimensionat la nivelul administraţiei centrale de stat, al agenţiilor şi autorităţilor finanţate prin bugetul de stat; reducerea numărului funcţiilor de conducere în cadrul ministerelor, agenţiilor şi autorităţilor.

Alte măsuri propuse de ALDE vizează reducerea cheltuielilor neeconomicoase cu bunurile şi serviciile, extinderea sistemului de achiziţii centralizate pentru toate entităţile din subordinea ordonatorilor principali de credite, reorganizarea şi descentralizarea agenţiilor şi autorităţilor din cadrul ordonatorilor principali de credite, care să ducă la debirocratizare şi reducerea costurilor şi prioritizarea cheltuielilor bugetare către investiţiile în derulare, la nivel central şi local, şi, de asemenea, alocările de fonduri către investiţiile mari de infrastructură asumate la adoptarea bugetului pe anul 2019.

ALDE menţionează că discuţiile vor fi reluate într-o următoare şedinţă a coaliţiei, la care ministrul de Finanţe este aşteptat să prezinte soluţiile identificate pentru rezolvarea acestor puncte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /