”Alegerea unui bărbat adevărat”: cum vrea Rusia să atragă voluntari să lupte în Ucraina

”Alegerea unui bărbat adevărat”: cum vrea Rusia să atragă voluntari să lupte în Ucraina

Armata rusă, care caută soldaţi contractuali pentru ceea ce numeşte ”operaţiunea militară specială” din Ucraina, foloseşte camioane de recrutare pentru a atrage voluntari, cărora le oferă salarii de aproape 3.000 de dolari pe lună drept stimulent, relatează Reuters .

Moscova nu a actualizat numărul oficial al morţilor în războiul din Ucraina Foto: Arhivă

O unitate specială a staţionat sâmbătă un astfel de camion, într-un parc central din oraşul Rostov, din sudul Rusiei, şi a îndepărtat părţile laterale pentru a dezvălui un birou mobil.

Soldaţii în uniforme de camuflaj şi măşti negre şi-au arătat armele trecătorilor interesaţi şi au împărţit broşuri color intitulate ”Serviciul militar pe bază de contract – alegerea unui bărbat adevărat”.

Nici Rusia, nici Ucraina nu-şi dezvăluie pierderile militare, pe care agenţiile de informaţii occidentale le estimează la zeci de mii de ambele părţi.

Moscova nu a actualizat numărul oficial al morţilor din 25 martie, când a anunţat că 1.351 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi 3.825 au fost răniţi. Kremlinul a declarat săptămâna trecută că nu s-a discutat despre o mobilizare la nivel naţional pentru a-şi consolida forţele.

Dar lansarea campaniei de recrutare arată că Moscova are nevoie de mai mulţi bărbaţi pe câmpul de luptă.

Ofiţerul responsabil de pe camionul din Rostov a declarat că ruşii şi străinii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, și care au cel puţin studii liceale, sunt eligibili.

Cetăţenii cu mentalitate patriotică aleg să semneze contracte pe trei sau şase luni pentru a participa la operaţiunea militară specială”, a spus maiorul Serghei Ardaşev, promiţând că toți voluntarii vor fi pregătiți înainte de a fi trimiși pe front.

Salariul minim lunar oferit este de 160.000 de ruble (2.700 de dolari).

Un potenţial recrut este un muzician rus pe nume Viktor Iakunin, care a spus că a fost dintotdeauna atras de ideea serviciului militar şi că acum strânge documentele necesare.

Mi-ar plăcea să servesc în trupele aeriene. Părinţii mei m-au crescut încă din copilărie pentru a-mi iubi patria, pentru a proteja lumea rusă. Cred că puterea este cu noi", a spus el.

În interiorul camionului, Iakunin s-a aşezat lângă Ardaşev, care i-a spus că următorul pas va fi un examen psihologic. Dacă va trece de acesta, va trebui să facă și un test fizic de viteză, forţă şi rezistenţă. Dacă totul va merge bine, Iakunin ”ar ajunge la o unitate militară, se va înscrie într-o anumită divizie (şi) din acel moment va începe serviciul militar”.

Afară, tineri, unii împreună cu familia au privit o expoziţie temporară care arăta imagini cu eroi oficiali ai conflictului, alături de un mare pancartă pe care scria ”Tradiţia victoriei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro