Alegeri în Franţa: Macron susţine că nu a existat niciun acord politic mai larg cu fostul preşedinte Sarkozy

Alegeri în Franţa: Macron susţine că nu a existat niciun acord politic mai larg cu fostul preşedinte Sarkozy

Între şeful statului francez Emmanuel Macron, care urmăreşte să fie reales la preşedinţia Franţei, şi fostul preşedinte conservator Nicolas Sarkozy nu a existat un acord politic mai larg, dincolo de sprijinul exprimat de acesta din urmă, a afirmat miercuri preşedintele în exerciţiu, informează Reuters.

Potrivit AFP, fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a anunţat marţi că va vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, din 24 aprilie, pentru Emmanuel Macron, care "este, în situaţia actuală, singurul în măsură să acţioneze". Invocând într-un mesaj pe Facebook "fidelitatea pentru valorile dreptei republicane", Sarkozy a menţionat de asemenea "valorizarea muncii" de către preşedintele în exerciţiu şi "angajamentul lui european clar şi fără ambiguitate".

"Nu a existat un acord", a dat asigurări Macron la postul de televiziune France 2.

Reacţia lui vine după ce în mass-media franceze au apărut speculaţii conform cărora Macron, care va avea nevoie de o majoritate după alegerile legislative ce vor avea loc mai târziu anul acesta, după votul la prezidenţiale, ar fi obţinut susţinerea lui Sarkozy, oferindu-i în schimb influenţă politică, scrie Reuters.

Susţinerea exprimată de Sarkozy îl va ajuta în mod cert pe Macron să atragă alegători care au votat în primul tur pentru candidata conservatorilor Valerie Pecresse, dar ar putea descuraja electoratul de stânga, care vor vedea în această susţinere o confirmare a faptului că Macron este tot atât de la dreapta eşichierului politic ca şi Sarkozy. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”