Alegeri în Germania: SPD lansează o campanie de 24 milioane de euro pentru a prelua frâiele executivului de la Angela Merkel

Partidul Social-Democrat german (SPD) îi aruncă mănușa Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel lansând o campanie electorală estimată la 24 milioane de euro ce cuprinde între altele un amplu tur al Germaniei pe care îl va face liderul partidului, Martin Schulz, au anunțat marți oficiali ai SPD citați de dpa.

SPD — care în prezent este cotat în sondajele de opinie cu 14 până la 18 puncte procentuale sub conservatorii cancelarului Merkel — a decis să-l trimită pe Schulz într-un turneu de 20.000 de kilometri cu 60 de escale, în august și septembrie, a precizat secretarul său general Hubertus Heil.

Partidul va distribui totodată o serie de postere electorale în cadrul campaniei de promovare a priorităților sale — familie, salarii unitare și acces la educație gratuită.

SPD a reușit să crească în sondaje cu circa 10% la începutul acestui an, după ce fostul președinte al Parlamentului European a fost desemnat lider al formațiunii în locul lui Sigmar Gabriel, care nu se bucura de popularitate, dar euforia nu a ținut mult. Hubertus Heil și-a exprimat marți încrederea că, în pofida situației actuale din sondaje a SPD, "ceea ce contează este sprintul final", dând asigurări că partidul este "bine pregătit în acest scop".

Angela Merkel candidează pentru un al patrulea mandat în fruntea guvernului la alegerile din 24 septembrie, la care are șanse să intre pentru prima dată în parlament și formațiunea de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD, populist și antiimigrație).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară