Alegeri în Marea Britanie: Liderul laburist Jeremy Corbyn promite să ia poziţie în favoarea ''angajaţilor exploataţi''

Liderul opoziţiei laburiste britanice Jeremy Corbyn se angajează să ia poziţie în favoarea ''angajaţilor exploataţi, jecmăniţi şi dezumanizaţi'' şi împotriva ''şefilor răi'', în cadrul măsurilor pe care ar urma să le adopte Partidul Laburist dacă va câştiga alegerile de la 12 decembrie, relatează luni Press Association.

Jeremy Corbyn, care are prevăzută pentru marţi la Londra o întâlnire cu lucrători din domeniul curăţeniei şi al cateringului nemulţumiţi de angajatorii lor, susţine că programul electoral laburist privind piaţa muncii va reprezenta cea mai importantă extindere a drepturilor oamenilor muncii din istoria Marii Britanii.

Laburiştii promit între altele un salariu minim de 10 lire sterline pe oră pentru toţi lucrătorii şi plata pauzelor de prânz, dar şi că vor interzice "falsa" prestare de activităţi pe cont propriu aşa încât patronii să nu se poată sustrage de la achitarea obligaţiilor faţă de lucrători şi că vor anula prevederile legislative antisindicale.

"Conservatorii sunt de partea patronilor răi care i-au exploatat, jefuit şi dezumanizat pe lucrători", a denunţat Corbyn, citat de Press Association. "E timpul să punem capăt muncii nesigure şi neasigurate care îi privează pe oameni de drepturile şi demnitatea pe care le merită. E timpul să punem capăt discriminării la locul de muncă din cauza căreia femeile sunt vulnerabile în faţa hărţuirii şi a inechităţii salariale", a spus liderul laburist.

Potrivit laburiştilor, între angajatorii cu cea mai slabă prestaţie din Marea Britanie în ce priveşte drepturile angajaţilor sunt companiile Amazon, Sports Direct, ISS, Asda şi Uber.

Cel mai recent sondaj privind intenţiile de vot înaintea alegerilor legislative de săptămâna viitoare a arătat că Partidul Conservator îşi menţine un avans de 7 puncte procentuale înaintea laburiştilor.

Potrivit sondajului realizat de ICM citat luni de Reuters, sprijinul pentru conservatori este de 42%, cu un punct mai mult decât în sondajul realizat cu o săptămână în urmă de acelaşi institut, în timp ce laburiştii sunt cotaţi cu 35%, în creştere tot cu un punct procentual.

Situaţia rămâne neschimbată în ce-i priveşte pe liberal-democraţi (eurofili), pentru care ar vota 13%, iar Partidul Brexit a coborât un punct, la 3%. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel