Alegeri în Republica Moldova: Candidatul prorus Igor Dodon îl amenință pe Traian Băsescu cu pierderea cetățeniei

Alegeri în Republica Moldova: Candidatul prorus Igor Dodon îl amenință pe Traian Băsescu cu pierderea cetățeniei

Candidatul prorus la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), a declarat că, în cazul în care va câștiga scrutinul din 13 noiembrie, îi va retrage fostului președinte român Traian Băsescu cetățenia moldoveană, recent obținută, relatează vineri Independent.md.

"Știu că atunci când au fost depuse actele pentru acordarea cetățeniei s-a încălcat procedura. Dle Băsescu, profitați acum. După data de 14 noiembrie veți pierde aceasta cetățenie pe care nu o meritați', a declarat Dodon în cadrul unei dezbateri televizate, la care a participat și contracandidata sa Maia Sandu, reprezentanta forțelor de dreapta proeuropene.

Traian Băsescu a primit cetățenia Republicii Moldova printr-un decret al președintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie. Joi, fostul președinte al României și soția sa Maria au depus jurământul de cetățeni ai Republicii Moldova, în cadrul unui eveniment desfășurat la misiunea diplomatică moldoveană din București.

După depunerea jurământului, familia Băsescu va trebui să depună actele pentru pașapoartele moldovenești ca să își poată exercita dreptul de vot în turul doi al scrutinului prezidențial, programat la 13 noiembrie. Zilele trecute, Băsescu a declarat că la 13 noiembrie va vota pentru Maia Sandu.

Procedura de obținere a cetățeniei Republicii Moldova de către familia Băsescu s-a prelungit din cauză că socialiștii au atacat la Curtea Constituțională decretul președintelui Nicolae Timofti.

Candidatul socialist prorus la alegerile prezidențiale din Republica Moldova a obținut, în primul tur de scrutin, 47,98% din sufragii, iar Maia Sandu — reprezentanta unică proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM) — 38,71% de voturi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

4 Așa o fi?

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!