Alegeri în Republica Moldova: Din lipsă de cvorum, guvernul nu a putut aloca 22 milioane de lei pentru legislativele anticipate de duminică

Alegeri în Republica Moldova: Din lipsă de cvorum, guvernul nu a putut aloca 22 milioane de lei pentru legislativele anticipate de duminică

Guvernul de la Chişinău nu a reuşit miercuri să aloce 22,4 milioane de lei Comisiei Electorale Centrale în vederea bunei organizări a alegerilor parlamentare anticipate care vor avea loc duminică în Republica Moldova, din lipsă de cvorum, relatează Deschide.md.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a constatat că din întreg cabinetul sunt prezenţi doar el şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Mai mulţi miniştri sunt în concediu medical, a explicat el.

'Sunt prezenţi doar doi membri ai guvernului cu drept de vot. Subsemnatul şi dna Irina Vlah. Cât despre absenţa altor colegi, am fost informat că până la ora actuală Victor Gaiciuc (ministrul apărării) se află în spitalul militar. Pavel Voicu (ministrul de interne) este în concediu medical. Ministrul educaţiei, Liliana Pogolşa, lipseşte şi ea din motive de sănătate. Ion Perju (ministrul agriculturii) este în teritoriu'', a declarat presei Aureliu Ciocoi, adăugând că au lipsit fără motiv vicepremierul pentru reintegrare Olga Cebotari şi Fadei Nagacevschi (ministrul justiţiei).

Guvernul urma să aloce suplimentar 22,4 milioane de lei în vederea organizării şi desfăşurării alegerilor parlamentare anticipate. Anterior, executivul a alocat Comisiei Electorale Centrale 70 de milioane de lei din fondul de rezervă al guvernului pentru alegerile de duminică.

Premierul interimar a spus că va încerca să convoace vineri, 9 iulie, o nouă şedinţă a guvernului în vederea examinării subiectului respectiv. El a dat asigurări Comisiei electorale că în cazul în care nu se va reuşi adoptarea unei decizii până în ziua alegerilor, aceasta va fi adoptată săptămâna viitoare, potrivit Deschide.md.

Secretarul general al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Andrei Spânu, şi-a manifestat indignarea în legătură cu tentativa eşuată a convocării guvernului miercuri, calificând aceasta drept un atac grav la ordinea constituţională.

''Lipsa miniştrilor la şedinţa de astăzi a guvernului în care trebuia să se aloce bani suplimentari pentru alegerile din 11 iulie este un atac grav la ordinea constituţională. Aceşti demnitari se joacă de-a ţara. Au uitat pentru ce au dat jurământul şi pentru ce deţin acele funcţii. Ei vor răspunde pentru aceste ilegalităţi. Aşteptăm reacţia organelor de drept care ar trebui să investigheze cine stă în spatele acestui boicot', a declarat Spânu, citat de Deschide.md. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?