Alegeri în Republica Moldova: Igor Dodon, creditat cu prima șansă și în al doilea tur de scrutin (sondaj)

Alegeri în Republica Moldova: Igor Dodon, creditat cu prima șansă și în al doilea tur de scrutin (sondaj)

Candidatul de stânga prorus în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Igor Dodon, președintele Partidului Socialist (PSRM), ar acumula 49,8% din sufragii în cel de-al doilea tur de scrutin, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, în timp ce contracandidata sa proeuropeană de dreapta, Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), ar obține 39,7% din totalul de voturi, relatează luni Unimedia.

Totodată, potrivit rezultatelor sondajului, din totalul celor deciși, 55,6% au afirmat că vor vota pentru Igor Dodon, iar 44,4%, pentru candidata PAS, Maia Sandu, informează Radio Chișinău.

Această consultare sociologică nu a luat în considerare și voturile din diasporă, menționează canalul media citat.

Peste jumătate dintre cei intervievați consideră că au fost înregistrate încălcări în campania electorală, iar 75% sunt de părere că fraudele influențează mult sau foarte mult rezultatele alegerilor.

Circa 5,3% dintre persoanele intervievate au declarat că nu vor merge la vot, iar proporția celor care nu au dorit să răspundă se ridică la 5,2%.

Sondajul s-a desfășurat în perioada 1-5 noiembrie, pe un eșantion de 1.075 de persoane din 78 de localități, exclusiv regiunea transnistreană, cu o marjă de eroare de 3%.

În primul tur de scrutin, Igor Dodon a obținut 47,98% din voturi, iar Maia Sandu a câștigat 38,71%, urmând ca învingătorul să fie decis în cel de-al doilea tur de scrutin care va avea loc la 13 noiembrie.

AGERPRES (AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...