Alegeri în Republica Moldova: Igor Dodon, creditat cu prima șansă și în al doilea tur de scrutin (sondaj)

Alegeri în Republica Moldova: Igor Dodon, creditat cu prima șansă și în al doilea tur de scrutin (sondaj)

Candidatul de stânga prorus în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Igor Dodon, președintele Partidului Socialist (PSRM), ar acumula 49,8% din sufragii în cel de-al doilea tur de scrutin, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, în timp ce contracandidata sa proeuropeană de dreapta, Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), ar obține 39,7% din totalul de voturi, relatează luni Unimedia.

Totodată, potrivit rezultatelor sondajului, din totalul celor deciși, 55,6% au afirmat că vor vota pentru Igor Dodon, iar 44,4%, pentru candidata PAS, Maia Sandu, informează Radio Chișinău.

Această consultare sociologică nu a luat în considerare și voturile din diasporă, menționează canalul media citat.

Peste jumătate dintre cei intervievați consideră că au fost înregistrate încălcări în campania electorală, iar 75% sunt de părere că fraudele influențează mult sau foarte mult rezultatele alegerilor.

Circa 5,3% dintre persoanele intervievate au declarat că nu vor merge la vot, iar proporția celor care nu au dorit să răspundă se ridică la 5,2%.

Sondajul s-a desfășurat în perioada 1-5 noiembrie, pe un eșantion de 1.075 de persoane din 78 de localități, exclusiv regiunea transnistreană, cu o marjă de eroare de 3%.

În primul tur de scrutin, Igor Dodon a obținut 47,98% din voturi, iar Maia Sandu a câștigat 38,71%, urmând ca învingătorul să fie decis în cel de-al doilea tur de scrutin care va avea loc la 13 noiembrie.

AGERPRES (AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum arată sondajul pe baza căruia PSD şi PNL spun că discută comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune

2 VIDEO Primul atac cu roi de drone al ucrainenilor a dat „daună totală” rușilor

3 Hărțile arată că asistăm la a doua invazie a Ucrainei! / Rusia a masat peste 260.000 de militari pentru a sparge frontul

4 Un articol care chiar merită citit...

5 Pieleanu îi crede cretini pe români și anunță că partidul Dianei Șoșoacă are 8%!!!