Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu susține că nu s-a întâlnit și nu a discutat cu Victoria Nuland pe tema unirii

Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu susține că nu s-a întâlnit și nu a discutat cu Victoria Nuland pe tema unirii

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a dezmințit, vineri, informațiile potrivit cărora ar fi avut o întrevedere cu adjunctul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, în cadrul căreia ar fi discutat pe tema unirii dintre Republica Moldova și România.

Sandu a declarat, într-o conferință de presă, că informațiile apărute în presa din România și Republica Moldova au fost generate de o greșeală făcută de fostul președinte al României, Traian Băsescu, care, ulterior, a revenit asupra lor.

"Un fals se referă la o presupusă întâlnire între mine și Victoria Nuland despre unirea cu România. Vă spun cu toată responsabilitatea că nu m-am întâlnit niciodată cu Victoria Nuland și, cu o oră înainte de conferința de presă a domnului Dodon, președintele Băsescu a lansat în spațiul public un film în care dezminte această informație, corectează această informație", a afirmat Maia Sandu.

Traian Băsescu a declarat, joi seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că Maia Sandu a avut discuții despre unire la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Vineri, acesta a revenit și a subliniat că la mijloc a fost vorba de "o confuzie" și că aceste discuții au fost purtate de Ana Guțu.

AGERPRES/ (AS—editor: Sorin Popescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro