Alegeri în Republica Moldova: Socialiştii şi comuniştii au depus actele la Comisia electorală pentru înregistrarea blocului electoral

Alegeri în Republica Moldova: Socialiştii şi comuniştii au depus actele la Comisia electorală pentru înregistrarea blocului electoral

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), al fostului preşedinte prorus Igor Dodon, şi Partidul Comuniştilor, condus de Vladimir Voronin, au depus actele la Comisia Electorală Centrală din Chişinău pentru înregistrarea blocului electoral oficializat miercuri seara de către liderii politici ai celor două formaţiuni, relatează Deschide.md.

Un anunţ în acest sens a fost făcut anterior pe o reţea de socializare de către socialistul Vlad Bătrâncea, transmite Ştiri.md.

Membrii Consiliului republican al PSRM au votat pentru formarea unui bloc electoral cu Partidul Comuniştilor în scopul participării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ulterior, Dodon s-a dus să se întâlnească cu Vladimir Voronin pentru a semna documentul de formare a blocului electoral.

Potrivit lui Igor Dodon, este necesară unificarea forţelor politice 'patriotice' şi 'stataliste', deoarece suveranitatea Republicii Moldova ar fi în pericol, iar 'interesele poporului moldovenesc sunt subordonate intereselor altor ţări, inclusiv planurilor de transformare a teritoriului ţării în câmp de manevre militare', relatează Radio Chişinău.

El şi-a reiterat discursul ameninţător, subliniind că 'factorii străini, cu ajutorul instrumentelor lor politice de la Chişinău, vor să impună cetăţenilor un set de pseudovalori'. Dodon susţine că s-ar urmări 'lichidarea identităţii moldoveneşti, inclusiv prin interzicerea limbii moldoveneşti', precum şi 'transformarea ţării într-o colonie, care să devină o sursă de forţă de muncă ieftină', după cum se arată într-un mesaj al său.

Cu zece ani în urmă, Igor Dodon părăsea Partidul Comuniştilor, spre suprinderea fostului şef de partid, Vladimir Voronin, care l-a catalogat imediat drept 'trădător'. Au urmat ani lungi de schimburi de replici, în care liderul comunist dădea clar de înţeles că nu îl va ierta niciodată pe fostul discipol. Nici Igor Dodon nu i-a rămas dator, afirmând la un moment dat că Vladimir Voronin a 'vândut ţara', evocă în acest context Agora.md. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

4 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

5 De citit...