Alegeri în Republica Moldova: Un nou sondaj îi clasează pe Dodon pe primul loc și pe Lupu pe locul doi

Alegeri în Republica Moldova: Un nou sondaj îi clasează pe Dodon pe primul loc și pe Lupu pe locul doi

Un nou sondaj arată că liderul socialiștilor este preferat în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova, însă îl clasează pe locul doi pe candidatul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, informează vineri Deschide.md.

Potrivit sondajului realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, pentru liderul Partidului Socialiștilor (PSM), Igor Dodon, ar vota 40,5% dintre respondenți, pentru Marian Lupu — 13,2%, iar pentru lidera Partidului 'Acțiune și Solidaritate', Maia Sandu — 13,0%.

Aceștia sunt urmați în preferințele electoratului de liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, cu 7,8%, de președintele Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM), Iurie Leancă, cu 4,9%, de candidatul Partidului Nostru (PN), Dumitru Ciubașenco, cu 4,4% și de președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, cu 0,7%.

De asemenea, potrivit acestui nou sondaj, în cazul în care duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 28,7% ar vota pentru PSRM, 11,3% cu PAS, 10,8% cu PDM, 7,3% cu PN — 7,3%, 6% cu PPDA, 4,8% cu PCRM, 2,6% cu PPEM și 1,8% cu Partidul Liberal (PL). Totodată 18,2% dintre respondenți au refuzat sau nu au știut să răspundă la această întrebare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”