Alegeri în Republica Moldova: Un nou sondaj îi clasează pe Dodon pe primul loc și pe Lupu pe locul doi

Alegeri în Republica Moldova: Un nou sondaj îi clasează pe Dodon pe primul loc și pe Lupu pe locul doi

Un nou sondaj arată că liderul socialiștilor este preferat în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova, însă îl clasează pe locul doi pe candidatul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, informează vineri Deschide.md.

Potrivit sondajului realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, pentru liderul Partidului Socialiștilor (PSM), Igor Dodon, ar vota 40,5% dintre respondenți, pentru Marian Lupu — 13,2%, iar pentru lidera Partidului 'Acțiune și Solidaritate', Maia Sandu — 13,0%.

Aceștia sunt urmați în preferințele electoratului de liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, cu 7,8%, de președintele Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM), Iurie Leancă, cu 4,9%, de candidatul Partidului Nostru (PN), Dumitru Ciubașenco, cu 4,4% și de președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, cu 0,7%.

De asemenea, potrivit acestui nou sondaj, în cazul în care duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 28,7% ar vota pentru PSRM, 11,3% cu PAS, 10,8% cu PDM, 7,3% cu PN — 7,3%, 6% cu PPDA, 4,8% cu PCRM, 2,6% cu PPEM și 1,8% cu Partidul Liberal (PL). Totodată 18,2% dintre respondenți au refuzat sau nu au știut să răspundă la această întrebare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

2 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei

3 Scandal sexual cu dansatoarea maneliștilor! Cristina Pucean îl dă în vileag pe Bogdan de la Ploiești!

4 VIDEO Explozie puternică urmată de incendiu la fabrica companiei austriece Kronospan Sebeș

5 Răsturnare de situație! / Un moştenitor secret al celebrei avocate Paula Iacob revendică averea uriașă de 10 milioane de euro