ALEGERI ÎN UNGARIA: Viktor Orban conduce detaşat în sondajele de opinie

ALEGERI ÎN UNGARIA: Viktor Orban conduce detaşat în sondajele de opinie

Jumătate dintre alegătorii ungari îl susţin pe premierul Viktor Orban pentru un nou mandat la conducerea guvernului de la Budapesta, indică un sondaj de opinie realizat de Institutul Nezopont şi publicat marţi, cu cinci zile zile înaintea scrutinului parlamentar din Ungaria, transmite MTI.

Candidatul opoziţiei socialiste Gergely Karacsony ar obţine 13% din sufragii, candidata Partidului 'Politica Altfel' (LMP, ecologist), Bernadett Szel, 8% din voturi, iar liderul formaţiunii naţionaliste Jobbik, Gabor Vona - 7% din sufragii.

Liderul Coaliţiei Democratice (centru-stânga), Ferenc Gyurcsany, este susţinut de 3%, iar candidatul liberal Gabor Fodor de 1% din electorat.

Sondajul de opinie a fost solicitat de cotidianul Magyar Idok şi a fost realizat telefonic în perioada 19-23 martie pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu