Alegeri legislative anticipate: Prim-ministrul britanic Theresa May a votat (FOTO)

Alegeri legislative anticipate: Prim-ministrul britanic Theresa May a votat (FOTO)

Șefa executivului britanic, conservatoarea Theresa May, a votat joi, la ora locală 09:20 (08:20 GMT), împreună cu soțul ei, Philip May, la o secție din localitatea natală Sonning, comitatul Berkshire (sud-estul Angliei), informează DPA și EFE.

* Marea Britanie: S-au deschis secțiile de vot pentru alegerile legislative anticipate (FOTO)

* Marea Britanie / Alegeri legislative anticipate: Laburistul Jeremy Corbyn a votat la Londra (FOTO)

May s-a prezentat la vot având asupra ei cartea de alegător, pe care mulți britanici o folosesc pentru a se identifica la secțiile de votare. Cărțile de alegător nu sunt obligatorii în Marea Britanie, notează agenția de presă germană, care adaugă că Theresa May speră ca, în urma acestui scrutin, să poată spori majoritatea parlamentară a Partidului Conservator.

Calmă, Theresa May s-a prezentat la vot îmbrăcată cu un sacou alb și pantaloni negri și nu a făcut nicio declarație ziariștilor care o așteptau în fața secției de vot.

Circa 46,9 milioane de britanici sunt așteptați să se prezinte joi la urne în cele aproape 40.000 de secții de vot deschise în întreaga țară.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...