Alegeri locale 2016. Județul Alba

Alegeri locale 2016. Județul Alba

Un număr de 316.241 de cetăţeni din judeţul Alba cu drept de vot sunt chemaţi duminică la urne pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. Cetăţenii care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor, pot să-şi exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate la alegeri locale 2016 Alba.

Cetăţenii care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor, pot să-şi exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate. Alegătorii se pot prezenta la urne începând cu ora 7,00 şi pot să voteze până la ora 21,00. În premieră, pentru alegerile locale a fost implementat un sistem informatic de monitorizare a prezenţei la urne şi de prevenire a votului ilegal. Sistemul va fi funcţional în secţiile de votare de pe o tabletă utilizată de un operator de calculator, care va scana CNP-ul alegătorului şi va verifica dacă acesta a mai votat sau nu.

Alegeri locale 2016

Pentru alegerile locale 2016 la Alba Iulia s-au înscris în cursa electorală şapte candidaţi, dintre care doi independenţi. La Alba Iulia sunt aşteptaţi la vot în jur de 61.000 alegători. De asemenea au fost depuse liste electorale din partea a şase formaţiuni politice pentru Consiliul local, unde există şi doi candidaţi independenţi.

Pentru Consiliul Judeţean Alba au depus liste complete de candidaţi un număr de cinci formaţiuni politice: PNL, PSD, PMP, ALDE şi UNPR. UDMR a înregistrat o listă cu un număr de trei candidaţi. În 2012, prezenţa a vot la nivelul judeţului Alba a fost de aproximativ 59,57%, iar la nivelul muncipiului Alba Iulia s-a situat la 51,93%.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral

5 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”