Alegeri locale 2016. Județul Arad

La alegeri locale 2016 în judeţul Arad sunt aşteptate să voteze 393.195 de persoane cu drept de vot. Pentru acest scop au fost pregătite 437 secţii de votare, dintre care 115 în municipiu, 60 în oraşe şi 262 în comune.

UPDATE: 07,50 7.49 Biroul Electoral Central (BEC) va face anunţuri privind estimările de prezenţă la vot la alegerile la orele 10.30, 13.30, 16.30, 19.30 şi 21.30, după o oră de la primirea informaţiilor din teritoriu, orele de referinţă fiind 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 şi 21.00.

UPDATE 07,30: Secţiile de votare au fost deschise la ora 7,00 şi se vor închide la ora 21,00. Unii arădeni au ales să voteze încă de la prima oră.

Ştire iniţială:

La alegerile locale 2016 au rămas în cursa electorală pentru câştigarea fotoliului de primar al municipiului Arad, 11 candidaţi, dar unul îşi îndeamnă alegătorii să susţină un altul. Cinci dintre candidaţii la alegerile locale 2016 din municipiul Arad sunt independenţi, dar doi dintre ei au în spate partide politice care şi-au anunţat sprijinul pentru ei.

Aşadar iniţial şase partide politice şi-au lansat proprii candidaţi: PNL pe Gheorghe Falcă, ALDE pe Ionel Ciupe, UDMR pe Levente Bognar, PMP pe Samuel Caba, M10 pe Adrian Wiener, MCSA (Mândri Că Suntem Arădeni) pe Călin Costea, care pe data de 1 iunie a spus că se retrage şi îl susţine pe independentul Sebastian Bulumac. Două persoane candidează ca independente dar sunt susţinute de diferite formaţiuni politice: Sebastian Bulumac, susţinut de PSD şi Ciprian Luca de APAR, Alianţa Pentru Arad şi PSRO. Trei candidaţi sunt independenţi fără a avea vreun partid care să-i susţină: Dorin Filip, Viorica Elvira Pop şi Marin Lupaş. Prezenţa la vot în anul 2012 în judeţul Arad a fost de 55,1%. Diferenţa a făcut-o şi atunci mediul rural, unde prezenţa la vot a fost de 67,28%, în timp ce în urban prezenţa a fost de doar 46,26%.

Iustin Cionca (PNL) şi Dorel Căprar (PSD) se bat indirect pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad, la alegeri locale 2016.

Lista PNL pentru Consiliul Judeţean Arad la alegerile locale 2016 este deschisă de Iustin Cionca. Pe acesta se mai regăsesc foşti primari ai unor oraşe din judeţul Arad: Iosif Retter şi Vasile Ciceac.

De asemenea, actualul preşedinte interimar, Adrian Ţolea, se află pe lista liberalilor. Conform pliantelor distribuite de liberali, dar şi în urma declaraţiilor oficiale, liberalii l-ar dori pe fostul deputat Iustin Cionca drept viitor şef al CJA. Lista PSD Arad pentru Consiliul Judeţean Arad este deschisă de deputatul Dorel Căprar, acesta fiind şi preşedintele filialei arădene a social-democraţilor.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

5 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația