Alegeri locale 2016. Județul Teleorman

Alegeri locale 2016. Județul Teleorman

La alegerile locale 2016, în Alexandria, sunt aşteptaţi la urne 43.963 de alegători. În Teleorman sunt deschise 334 de secţii de votare. 334 de secţii de votare sunt deshise în Teleorman pe 5 iunie, ziua alegerilor locale 2016. Potrivit datelor Autorităţii Electorale Permanenta, în Alexandria sunt aşteptaţi la urne 43.963 de alegători în 34 de secţii de votare. Potrivit statisticii de la alegerile trecute, Teleormanul se numără printre judeţele cu cea mai mare prezenţă la vot. 

În cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Alexandria la Alegerile locale 2016 s-au înscris şapte candidaţi. Victor Drăguşin-Partidul Social Democrat (PSD), primarul în funcţie, vrea un al treilea mandat, după ce a condus primăria în ultimii opt ani şi este candidatul cotat cu cele mai mari şanse de câştig.

Pentru fotoliul de primar al municipiului Alexandria au intrat în luptă şapte candidaţii, unii mai cunoscuţi, alţii, mai puţin cunoscuţi. Primarul în funcţie, Victor Drăguşin (PSD) cere, la alegerile locale 2016, pentru a treia oară votul alexăndrenilor. Alegeri locale 2016 Contracandidaţii actualului primar sunt : Florin Titirişcă -Partidul Naţional Liberal (PNL), Ervin Zelch-Partidul Mişcarea Populară (PMP), Dumitru Goldbach-Partidul România Unită (PRU), Florică Mara-Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), Petre Popescu -Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi Băluţă Badea Claudiu -Partidul Naţional Democrat (PND). Deşi iniţial îşi anunţase candidatura la funcţia de primar, Stelică Tălpigă(independent) şi-a depus candidatura pentru Consiliul Local Alexandria

La alegerile locale 2016, aspiranţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman se află pe prima poziţie a listelor de candidaturi depuse de fiecare partid. Actualul preşedinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea (PSD) speră la un al doilea mandat.

La Alegerile locale 2016, bătălia pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman nu se mai dă uninominal. Aspiranţii la şefia CJ Teleorman au fost puşi de partide în capul listelor de candidaturi.

Adrian Gâdea, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, deschide lista de candidaturi propuse de PSD, în timp ce liderul liberal Eugen Pîrvulescu ocupă prima poziţie de pe lista de candidaturi a PNL. Florică Mara, preşedintele UNPR Teleorman deschide lista de candidaturi pentru Consiliul Judeţean, în timp ce deputatul Calotă Florică Ică deschide lista ALDE, formaţiune politică al cărei preşedinte este. La PRU, lista de candidaturi este deschisă de preşedintele Gabriel Florea, iar la PMP lista este deschisă de preşedintele oganizaţiei judeţene, Adrian Florescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...