Alegeri locale parțiale pentru primari în 49 de localități din țară (grupaj 3)

Alegeri locale parțiale pentru primari în 49 de localități din țară (grupaj 3)

În 49 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe vor avea loc duminică, 11 iunie, alegeri locale parțiale pentru funcția de primar. Campania electorală pentru acest scrutin parțial a început pe 27 mai, respectiv cu 15 zile înainte de data alegerilor, și se încheie sâmbătă la ora 7.00.

 

* BOTOȘANI

Peste 2.200 de persoane cu drept de vot sunt așteptate, duminică, la urne la alegerile locale parțiale din comuna Vlăsinești din județul Botoșani. Pentru scrutinul din 11 iunie, vor fi amenajate trei secții de votare, în satele Vlăsinești, Sîrbi și Miron Costin.

În cursa electorală s-au înscris patru candidați: Andrei Bouariu, din partea Partidului Social Democrat (PSD), Mihai Cojocariu, din partea Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), Ionel Oniciuc, din partea Partidului Național Liberal (PNL) și Cornel Velniciuc, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP).

Alegerile de la Vlăsinești au loc ca urmare a faptului că fostul primar, Lucian Trufin, a obținut, la scrutinul din decembrie anul trecut un mandat de senator.

* SUCEAVA

Locuitorii comunelor sucevene Siminicea și Iacobeni sunt chemați duminică la urne pentru a-și alege noul primar, după ce funcțiile de primar au rămas vacante.

Pentru alegerile din 11 iunie s-au organizat câte trei secții de votare în fiecare comună și s-au înscris candidați de la trei partide, respectiv PSD, PNL și PMP, precum și un independent.

La Iacobeni a intrat în cursă Viorel Maxim de la PSD, Cezar Vasile Groza de la PNL, Viorel Șutea de la PMP și independentul Eugenia Marilena Iacoban.

La Siminicea candidează Maria Murariu de la PSD, Vasile Clim de la PNL și Cristi Gheorghe Florea de la PMP.

Alegerile pentru funcția de primar al comunei Siminicea au fost câștigate anul trecut de social-democratul Sergiu Pașniciuc, care a demisionat din motive personale în luna ianuarie a acestui an.

La Iacobeni funcția de primar a rămas vacantă după ce Angelica Fădor, de la PNL, a fost aleasă deputat la alegerile parlamentare din 2016.

* VASLUI

Cetățenii din comuna vasluiană Fruntișeni își vor desemna, duminică, 11 iunie, primarul, după ce edilul care a câștigat alegerile locale de anul trecut a fost suspendat din funcție în urma unei condamnări definitive pentru abuz în serviciu.

Potrivit datelor furnizate de Instituția Prefectului Vaslui, la nivelul comunei Fruntișeni s-au înscris în cursa pentru funcția de primar un număr de trei candidați. În cele două secții de votare organizate în comună sunt așteptați la urne 1.420 de cetățeni cu drept de vot.

Fostul primar al comunei Fruntișeni, Neculai Lupu, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, el fiind suspendat din funcție în luna iulie a anului 2016. De atunci, interimatul a fost asigurat de viceprimarul comunei, Liliana Sava.

* NEAMȚ

Alegerile locale parțiale pentru funcția de primar se vor desfășura, duminică, în județul Neamț, în trei localități, respectiv în municipiul Roman și comunele Bălțătești și Pipirig.

Pentru funcția de primar al municipiului Roman s-au înscris patru candidați și anume actualul primar interimar Lucian Micu (PNL), Marius Neculai(PSD), Elena Chelmuș (PMP) și Radu Samson (USR).

În municipiul Roman au fost amenajate 43 de secții de votare, iar în listele electorale permanente sunt înscriși 59.068 de alegători, iar alte 50 de persoane sunt pe listele complementare.

Funcția de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, liberalul Laurențiu Leoreanu, a demisionat ca urmare a alegerii sale ca deputat.

În comunele Bălțătești și Pipirg, mandatele de primar au rămas vacante după pedepse cu închisoarea ca urmare a infracțiunii de abuz în serviciu.

Atât la Pipirig, cât și la Bălțătești sunt înscriși candidați din partea PSD, PNL, ALDE și PMP.

La Pipirig sunt șapte secții de votare pentru cei 7.078 alegători, în timp ce la Bălțătești au fost amenajate trei secții de votare și sunt 3.477 alegători.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...