Alegeri prezidenţiale în Brazilia: Bolsonaro pierde teren în faţa lui Lula (sondaj)

Alegeri prezidenţiale în Brazilia: Bolsonaro pierde teren în faţa lui Lula (sondaj)

Luiz Inacio Lula da Silva este din nou creditat cu un avans de şase puncte procentuale faţă de Jair Bolsonaro în intenţiile de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale de duminică din Brazilia, cu 53% faţă de 47% din voturile exprimate, potrivit unui sondaj publicat joi de institutul Datafolha, relatează AFP.

Lula da Silva și Jair Bolsonaro. FOTO: EPA-EFE

Săptămâna trecută, decalajul s-a redus uşor, cu doar patru puncte procentuale avans (52%-48%) pentru fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva în faţa actualului şef al statului de extremă-dreapta Jair Bolsonaro, într-un sondaj de opinie realizat de acelaşi institut.

În sondajul publicat joi, Lula s-a dovedit încă o dată a fi candidatul favorit al femeilor (52%), al celor mai săraci (61%) şi al catolicilor (55%).

La rândul său, Jair Bolsonaro a obţinut rezultate mai bune în rândul respondenţilor de confesiune evanghelică (62%) şi al celor mai bogaţi (59%).

Datafolha a chestionat 4.580 de persoane care locuiesc în 252 de oraşe, între marţi şi joi. Marja de eroare este de plus/minus două puncte procentuale.

Au mai rămas două zile de campanie pentru ca cei doi candidaţi să încerce să-i convingă pe ultimii indecişi. Dezbaterea finală de vineri seara de la TV Globo, cel mai vizionat canal din ţară, s-ar putea dovedi decisivă.

În primul tur de scrutin, pe 2 octombrie, Lula a ieşit pe primul loc, cu 48% din voturi, faţă de 43% pentru Jair Bolsonaro, însă scorul preşedintelui de extremă-dreapta s-a dovedit a fi mult mai mare decât preziceau sondajele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia