Alegeri prezidențiale în Franța: Emmanuel Macron ar câștiga la distanță turul doi (sondaj)

Alegeri prezidențiale în Franța: Emmanuel Macron ar câștiga la distanță turul doi (sondaj)

Candidatul centrist la președinția Franței, Emmanuel Macron, este creditat pentru al doilea tur al alegerilor, din 7 mai, cu 61% intenții de vot față de 39% pentru candidata extremei drepte Marine Le Pen, conform unei cercetări realizate între 25 și 27 aprilie de Harris Interactive și Indeed pentru canalul LCP, transmite joi AFP.

Într-un precedent sondaj realizat duminică seara de către Harris Interactive și Indeed, după anunțarea rezultatelor primului tur, Macron era creditat cu 64% intenții de vot pentru al doilea tur față de 36% pentru Marine Le Pen.

Emmanuel Macron ar putea astăzi să conteze pe 69% din voturile alegătorilor candidatului socialist eliminat Benoît Hamon, în timp ce Marine Le Pen ar beneficia de 28% din voturile candidatului de dreapta ieșit din competiție François Fillon, conform anchetei sociologice.

În schimb, 45% din votanții candidatului stângii radicale Jean-Luc Mélenchon și 42% din cei ai lui François Fillon l-ar prefera pe Emmanuel Macron, potrivit aceleiași surse.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia