Alegeri primare ale dreptei în Franța: François Fillon, marele câștigător al dezbaterii televizate cu Alain Juppé (sondaj)

Alegeri primare ale dreptei în Franța: François Fillon, marele câștigător al dezbaterii televizate cu Alain Juppé (sondaj)

Cu trei zile înainte de runda a doua a alegerilor primare pentru desemnarea candidatului dreptei la prezidențialele de anul viitor din Franța, fostul premier François Fillon a fost considerat mai convingător decât rivalul sau, Alain Juppe, de către 57% dintre francezii care au urmărit dezbaterea finală televizată dintre cei doi finaliști joi seara, relatează Francetvinfo.

Potrivit unui sondaj Elabe, realizat pentru BFMTV, Alain Juppe, primar de Bordeaux, a convins într-o proporție de 41%.

Conform rezultatelor sondajului, François Fillon a avut o prestație mult mai reușită, care a convins într-o mai mare măsură alegătorii de dreapta față de cei de centru (71% față de 28%).

Francezii interogați de Institutul Elabe au estimat în procent de 66% că François Fillon vrea "într-adevăr să schimbe lucrurile"; un procent de 65% consideră că este "cel mai probabil ca el să fie ales președinte în 2017", iar 53% că are "calitățile cele mai necesare pentru a fi presedinte" al Republicii.

Sondajul a fost realizat pe internet pe un eșantion de 908 de telespectatori de 18 ani și mai în vârstă, care au urmărit dezbaterea televizată în cadrul primarelor dreptei, ce a fost difuzată de TF1, France 2 și France Inter în seara zilei de 24 noiembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro