Alegeri primare: Kentucky va renumăra voturile la cererea lui Sanders

Alegeri primare: Kentucky va renumăra voturile la cererea lui Sanders

Statul Kentucky (estul SUA) va renumăra voturile alegerilor primare prezidențiale democrate de pe 17 mai, câștigate la limită de Hillary Clinton în detrimentul rivalului său Bernie Sanders, care a cerut această nouă numărare a voturilor.

"Cer un control și o renumărare completă la fiecare dintre mașinile de vot și a voturilor prin procură în toate circumscripțiile din cele 120 de comitate" unde au avut loc consultări democrate, a cerut Sanders într-o scrisoare către secretarul de stat din Kentucky Alison Lundergan Grimes datată marți.

Dna Grimes, care o susține pe Hillary Clinton, a postat pe contul ei de Twitter cererea lui Sanders și a declarat că voturile vor fi renumărate joi, pentru "a verifica acuratețea totalului de voturi de către mașinile de vot", notează AFP.

Potrivit rezultatelor neoficiale după numărarea sufragiilor în 99,9% din secții de votare, Clinton a obținut 46,8% din voturi față de 46,3% pentru senatorul de Vermont, o diferență de mai puțin de 2.000 de voturi din mai mult de 450.000.

Cu toate acestea, renumărarea voturilor nu ar trebui să schimbe traiectoria cursei prezidențiale democrate, în timp ce Hillary Clinton este aproape asigurată că va obține învestitura ținând cont de avansul ei larg în număr de delegați care vor alege candidatul la Casa Albă la convenția partidului democrat din iulie.

Hillary Clinton a obținut 2.301 delegați și nu îi mai lipsesc decât 82 de delegați pentru a atinge majoritatea necesară pentru învestitură, înaintea alegerilor primare din 7 iunie în special în California.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...